fbpx
Зараз в ефірі: Мультфільми
Наживо

Субота, 27 Квітня, 2024, 06:20:38

weather-icon
˚C

Мішель Обама «Становлення»

Я журналістка, яка не любить політику і тримаюсь від цього якомога далі. Без вийнятків. Авжеж я далека від політики в США. Але мою увагу привертають історії сильних та амбітних людей. Останнім часом це історії жінок, які за власним бажанням або за інших обставин опинились в політиці. Їхня поява на цій арені зрушила багато шаблонів та стереотипів.

Перша леді з темною шкірою, яка переступила поріг Білого дому. Дружина першого президента, який має американське й кенійське походження.

Мішель Лавон Робінсон Обама. Знайомлячись з її біографією, автоматично виникає думка, що тоді їй нічого не світило, бо в США з підозрою ставляться до темношкірих. Сторінка за сторінкою, розділ за розділом відчуваєш її становлення. Вона доводила, що може впоратись з будь-чим.

Мені сподобалось, як Мішель описувала своє дитинство: ставлення батьків, уроки музики з її тіткою, шкільні роки. Майбутню Першу леді виховували без критики й з розумінням, ким би вона не забажала стати – досягне бажаного. Після дитячих спогадів — сторінки заповнені історіями з коледжу, роботи, знайомства та весілля з Бараком Обамою. З тим самим чоловіком, який у 2009-ому стане 44-м президентом Америки.

Чого можна навчитись з історії Мішель?

Мішель — чудова дружина та мама. Для чоловіка вона партнерка, друг, кохана жінка. В мемуарах місіс Обама неодноразово згадувала, як їй було важко в часи, коли чоловік балотувався в Сенат, потім в президенти, а їй доводилось допомагати в підготовці всього цього й доглядати дітей. Не без допомоги, звісно. Вона вірила в нього, в його ідеї. Поки Барак розв’язує політичні питання, Мішель підстраховує з іншого боку, наприклад, береться за справи здорового способу життя американських дітей.

Її історія захоплює з перших сторінок. Хто ще вагався читати чи не читати – прочитайте обов’язково. Натхнення вам забезпечене.