Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чергова по місту перевірила відділ Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі

Сьогодні під час чергування по місту в.о. заступниці директору департаменту соціальної політики ДМР Довготько Ганна перевірила відділ Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі по вулиці Осіння, 11 Б. 

У закладах соціального захисту департаменту соціальної політики завершуються поточні ремонтні роботи. Наразі оновлення приміщення у відділі терцентру в Індустріальному районі на фінальному етапі. З 2016 року тут не виконувався ані капітальний, ані поточний ремонти. Оновлення цього приміщення розпочалося в червні 2023 року. Серед виконаних робіт:

– Ремонт кімнат відпочинку для підопічних (кімнат тимчасового проживання ВПО);

– Оновлення кабінетів персоналу відділу (соціальних працівників, психолога, медичних робітників);

– Ремонт приміщень їдальні, кабінетів соціальної адаптації;

– Модернізація санвузлів.

Важлива частина ремонтних робіт – це облаштування відділу для маломобільних громадян: встановлення поручнів, встановлення в холах тактильної смуги з поліуретанових плит, зниження порогів. На сьогодні планується, що ці роботи будуть закінчені протягом 2 тижнів.

Відповідно до протоколу засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поновлено роботу пунктів незламності з 1 жовтня 2023 року. Цьогоріч на базі закладів та установ, підпорядкованих департаменту соціальної політики, відкрилися 6 пунктів незламності. В усіх пунктах проведено інвентаризацію наявного матеріально-технічного ресурсу, обладнання та оснащення, здійснено випробування генераторів та підготовлено їх до роботи в умовах осінньо-зимового періоду. Пункти облаштовані генераторами, зарядними станціями, засобами освітлення (ліхтариками), засобами зв’язку, аптечками, запасами питної та технічної води.

Один з пунктів незламності розташований на базі відділу Дніпровського міського територіального центру за адресою: вул. Осіння, 11 Б. Пункт розрахований на 50 осіб та забезпечений усім необхідним для перебування тут людей під час тривалих відключень електроенергії:

– Дизельний генератор;

– Павербанки;

– Зарядні станції;

– Електричні чайники, термоси;

– Аптечка;

– Запас питної та технічної води;

– Чай, кава, цукор та ін., необхідне для приготування гарячих напоїв.

“У нас обслуговуються підопічні Індустріального району, особи похилого віку, особи з інвалідністю та внутрішньопереміщені особи, які зареєстровані в Індустріальному районі. Вони мають можливість отримати послугу денного перебування, послугу соціальної адаптації, а також отримати послуги на дому”, — розповідає заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Бабанська Вікторія. 

Довідково: на базі закладів соціального захисту працюють пункти незламності за такими адресами:

– Відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів, вул. Лоцманська, 22 А;

– Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Довіра”, вул. Тополина, 33;

– Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Обійми”, вул. Яскрава, 41;

– Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Барвінок”, вул. Янтарна, 45;

– Дніпровський міський терцентр у Шевченківському районі, вул. Панікахи, 95;

– Дніпровський міський терцентр в Індустріальному районі, вул. Осіння, 11 Б.

Читайте також: Про створені будинки сімейного типу та держдопомогу: новини в соцсфері області