Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Викладачка у реанімації: у Дніпрі почали перевірку мовного конфлікту в університеті

Нещодавно у соцмережах з’явилася інформація, що викладачка одного з ВНЗ у Дніпрі на занятті нібито вимагала від своєї студентки відповідати російською мовою.

Омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на цю ситуацію:

“Як омбудсмен України, я засуджую дискримінацію учасників освітнього процесу, але й засуджую мову ворожнечі! Безумовно, українська мова – єдина державна мова, яка є обов’язковою для спілкування у публічних сферах суспільного життя. Ця вимога має бути дотримана. Як варто дотримуватися і прав людини, й не може бути допущена дискримінація за будь-якою ознакою чи мова ворожнечі”, — зазначив Лубінець.

Представник Омбудсмена у Дніпропетровській області Михайло Карпенко здійснив візит до навчального закладу та поспілкувався зі студентами, викладачами та ректором.

“Зі сторони викладачки, можливо, було порушення. Тому до неї, можливо, буде застосоване дисциплінарне стягнення за рішенням комісії. Зі сторони інших учасників дискусії були прояви мови ворожнечі та цькування до викладачки: ситуація набула такого масового розголосу, що жінку забрала швидка під час занять й вона зараз у реанімації”, — написав він.

Читайте також: Трава та метрові дерева: як змінилося Каховське водосховище