Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Втрачене дитинство»: у Дніпрі відкрилась виставка, присвячена загиблим дітям

«Втрачене дитинство». У Дніпрі відкрили фотовиставку, присвячену загиблим внаслідок російської агресії дітям. Поруч з кожним фото — історія, яку дитина нібито розповідає читачу. 

Це Анна Фігурна з Дніпра. Дівчина навчалась у 131 гімназії, планувала стати психологинею. 14 січня російська ракета обірвала її життя. З нею загинули ще 6 членів сім’ї. Ані було 15 років.

Денис Котелевич з Зеленодольска. Встиг прожити всього 9 років. 3 вересня минулоріч уламок касетного боєприпасу влучив йому в ногу та поперек. Маленький Руслан зростатиме без брата.

Артему Корнійчуку ніколи не виповниться двох років. Він загинув 16 грудня 2022 року під час ракетної атаки по Кривому Рогу. Разом з ним загинули його батьки.

За офіційною інформацією, в Україні внаслідок російської агресії загинуло 484 дитини. І це тільки задокументовані дані. 
До Дня захисту дітей в Дніпрі відкрили фотовиставку «Втрачене дитинство». На кожній з 20 фотографій — маленькі українці, які ніколи не стануть дорослими. Поруч з кожним фото — історія, яку дитина розповідає читачу.

Наталя Куліді, представниця платформи пам’яті «Мемориал»: «Історії побудовані так, наче сама дитина від себе розповідає про те, якою вона була, чим вона займалася, як вона загинула, хто ще загинув з нею, її думки, її мрії, її прагнення».

«Привіт! Мені 14 років, я В’ячеслав з міста на березі Чорного моря – Одеси. Ворог вбив мене на початку травня 2022-го. Тоді моя мама-військова попередила про те, що на нас летять ракети та слід ховатись. Бабуся та дідусь спустились в укриття, а я вирушив попередити про небезпеку стареньких сусідів. Коли вибігав з під’їзду, російська ракета влучила в будинок, мене накрило величезною брилою. Я всього лише хотів допомогти, а мене вбили…»

Наталя Куліді, представниця платформи пам’яті «Мемориал»: «Жоден з цих дітей не вступив до університету, жоден з цих дітей не мав коханих. Усі їхні мрії, вони лишилися мріями».

Сьогодні вночі у Києві загинула ще одна дитина. Дівчинці було 9 років. Її серце зупинив уламок ракети.
Виставку «Втрачене дитинство» можна відвідати у приміщенні торговельного центру «Мост-сіті».

Читайте також: Зіпсоване війною дитинство: про що мріють діти-переселенці з Маріуполя