Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В культурно-діловому центрі «Менора» у Дніпрі відбувся 5-й інклюзивний бал

Час сяяти! У Дніпрі, за сприяння програми «Культурна столиця», для людей з інвалідністю влаштували інклюзивний бал. Його організовують вже вп’яте. Цього разу обрали формат балу-маскараду. До культурно-ділового центру «Менора» зїхалися понад сотня гостей. Всі були в костюмах літературних, казкових, чи кіногероїв різних епох. Для них підготували розважальну програму – концерт, шоу талантів та розіграш подарунків. А приїхали гості свята на лімузині.

У Дніпрі вже вп‘яте провели бал для людей з інвалідністю «Час сяяти». Цього року захід, підтриманий фондом «Культурна столиця», відбувся у форматі балу-маскараду. Гостей свята зустрічали на червоному хіднику. Кожному вручали корону та бутоньєрку.

Оксана Підгорна, учасниця заходу: «Очень большая честь всегда здесь находиться, но сегодня особенно, так как этот год юбилейный. Это бал- маскарад, к нему я очень щепетильно готовилась, купила себе платье новое, обувь, сделала прическу, макияж».

Перший інклюзивний бал відбувся 2018-го року. Аби отримати право на його проведення в Україні, голові громадської організації «Час сяяти» – Олені Зайцевій, довелось їхати до Сполучених Шатів Америки. Саме там започаткували практику балів для людей з інвалідністю.

Олена Зайцева, голова громадської організації «Час сяяти»: «Саме після першого балу нам пришлося організувати нашу громадську організацію, тому що дуже багато людей відгукнулися бути частиною цієї спілки. І ми дуже раді, що міська рада нас підтримує в цьому бажанні допомагати людям з інвалідністю».

Цього вечора для учасників, а їх зібралося понад 100, працювали різні ігрові та фотозони, на сцені виступали артисти. Волонтери допомагали одягати бутоньєрки та корони.

Катерина Корда, волонтерка з церкви «Нове покоління»: «Мы всегда приходим на такие мероприятия, на помощь друг другу, когда есть такие мероприятия. И это очень здорово, это поддержка. И когда попросили, нам дали объявление, и кто смог, у кого была возможность по работе, те, безусловно, приехали помочь на этом мероприятии».

З 2020 року захід під патронатом програми «Культурна столиця».

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: «Цей захід дає можливість людям, які мають певні обмеження, відчути себе дійсно справжніми принцами та принцесами, зрозуміти для себе, що все можливо, що всі різні боки життя, вони доступні, і життя – це прекрасно. Саме тому ми вже втретє підтримуємо цей захід і бажаємо всім людям, які беруть участь в ньому, подальших звершень, любові, та вірити в себе. Це, мабуть, саме головне».

Бал для людей з інвалідністю “Час сяяти”- це ще одна можливість для учасників бути у центрі уваги, отримати позитивні емоції, врешті – відчути себе справжньою зіркою.