Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Унікальна колекція тропічних рослин в ботсаду Дніпра

Стреліція королівська, більш відома якжуравлина квітка. Цю екзотичну квітку з Південної Африки можна побачити у Ботанічному саду в Дніпрі. Тут зібрані понад 3,5 тисячі різновидів рослин, а кімнатні рослини можна навіть придбати.

На вулиці холодно і зимно, а в середині цього казкового місця завжди зелено та тепло. У Дніпровському ботанічному саду зимують екзотичні рослини. Оранжерея на другому поверсі зачинена для відвідувачів, бо там зібрані найцінніші екземпляри.

У ботанічному саду зібрані понад 3,5 тисячі різновидів рослин. Понад 300 дерев і квітів – зникаючі та рідкісні.

“Це ось у нас рослина псидіум голітірале або гуаява прибережна. Вона у нас кожного року плодоносить. Ми цікаві тим, що в нас багато тропічних видів рослин дають в наших умовах плоди”, – зазначив директор ботсаду ДНУ Анатолій Кабар.

В цій оранжереї мешкає близько 600 видів рослин з різноманітних куточків тропічного та субтропічного світу. Є великірослини-довгожителі і дуже рідкісні екземпляри.

“У даному випадку це взагалі дуже надзвичайно рідкісна рослина, яка зустрічається лише в трьох ботанічних садах: у Львові, Києві та в нас. Бачите, екземпляр, до речі, шикарний. Це в нас чоловічий стробіл. Вона збирається квітувати. На жаль, в Україні не має жодного жіночого екземпляру”, – каже Анатолій.

Окрім того, щоб просто помилуватися екзотичними рослинами, у теплицях можна придбати кімнатні рослини. Це сукулентні рослини, папороті, гіпеаструми, лимони, індійські азалії, гібіскуси та інші. Пані Яна – постійна відвідувачка Ботсаду.

Мені подобається купувати вживу рослини, щоб бачити, як вони ростуть і виглядають. Це лавр, лавровий лист, ви знаєте такий. Це піларгонія, це драцена. Ось ці домашні рослини можна висаджувати влітку на вулиці. Вони приживуться. Я вже не перший рік тут купуюся. У мене багато чого прижилося. Я і в цій теплиці, і тут поруч, – сказала дніпрянка Яна.

Тут гарно не тільки влітку. Це справжній рай для поціновувачів екзотичних рослин. Ботсад відкритий для відвідувачів по буднях з 9.00 до 15.00.

Читайте також: Українізація продовжується: як перекладають настільні ігри солов’їною