Site icon Телеканал «ДніпроTV»

УМКА vs ПРАВОСУДДЯ: адвокати вимагають відводу судді

Неодноразові затримання Сергія Олійника, відомого у кримінальному колі як Умка, донині не принесли результату. Визнаний за рішенням РНБО «злодій у законі» є товаришем славнозвісного Олександра «Наріка» Петровського. Наразі розгляд справи Умки та його поплічника Лаші Свана триває у Дніпрі. Пройшло вже третє засідання, та знову без результату.

Судове засідання мало розпочатись о 12 годині. Проте початок, як завжди, затримався.

«До залу вже пустили близьких, нас поки що не пускають. Ми звернулись до судді, вона ще не в залі засідання. Спитали: коли ми можемо туди потрапити, вона сказала це питання буде вирішуватись саме в залі засідання, зараз вона ці питання не буде обговорювати», – журналістка Орина Гягяєва.

Засідання розпочалось з перегляду клопотання щодо присутності ЗМІ. Після тривалого розгляду журналістам все ж дозволили зайти.

Декілька хвилин і суддя оголосила перерву. Через погане самопочуття підсудного Лаші Свана. Йому викликали швидку.

Лікарі перевіряли стан підсудного 40 хвилин і після цього засідання продовжили.

Та продовжили розгляд справи ненадовго. Адвокати підсудних виступили за відвід судді.

Лариса Татарчук суддя: «Ваша честь, у мене є клопотання, воно є негайним, оскільки все ж таки ви розглядаєте низку питань на засіданні, і враховуючи, на вашу зміну процесуальної поведінки та численні ваші порушення, у мене є сумніви щодо вашої об’єктивності, вашої неупередженості, будь ласка. З урахуванням вищенаведеного, був відвід стороною захисту, обгрунтований в даному судовому засіданні, в судовому засіданні оголошується перерва за для розгляду вищезазначених відводів.»

За словами експертів, такі дії адвокатів були передбачувані.

Дмитро Бутко адвокат: «Якщо воно кілька разів переноситься, то воно не просто так переноситься. Тим більше у кримінальному процесі. У кримінальному процесі використовуються всі технічні підстави, які потрібні, для того, щоб його затягнути. Навіщо це робиться? Для того, щоб був час, зазор часу, щоб домовитись, передмовитися та пом’якшити якісь наслідки»

Дата продовження розгляду справи поки не відома. Та ми продовжимо слідкувати за розвитком подій.

Читайте також: Вижив після ракетного обстрілу: історія порятунку 74-річного дніпрянина