Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрито 63 пункти утилізації ялинок

Новорічні свята скінчилися, а ялинок на смітниках небагато. Все тому, що дніпряни замість того, щоб викинути новорічне дерево, здають їх на утилізацію. У місті почала працювати подрібнювальна техніка.

Новорічні свята пройшли, тепер слід подбати про ялинки. По місту працюють 63 пункти здачі новорічних дерев на утилізацію. Подрібнювачі щодня їздять містом.

Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради: «Как правило, это точки вывоза негабаритного мусора, куда люди привыкли выносить негабаритный мусор. За каждым районом закреплены мастера, они сигнализируют о том, где накапливается достаточное количество ёлок и выезжает техника, выезжает дробилка. Приезжает и подрядная организация, перерабатывает».

Ми побували на одному із пунктів збору. Тут утилізували близько 10 новорічних дерев, які винесли люди. Позбавитися ялинки таким способом – корисно для міста та його озеленення.

Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради: «После переработки остаётся щепа, и эту щепу используют для подсыпки корневой системы деревьев. Ранее её использовали на некоторых коммунальных предприятиях для отопления. Сейчас эта практика не очень распространенная, как правило, используют для мульчирования. Подсыпают корневища существующих деревьев для того, что бы они могли успешно перезимовать».

Подрібнювачів у Дніпрі 6. Втім, цього достатньо для утилізації усіх ялинок, які не гнитимуть на смітнику. До того ж з кожним роком попит на живі дерева падає.