Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі судитимуть учасників озброєного угрупування, які викрадали людей та вибивали з них гроші – прокуратура

У Дніпрі судитимуть учасників озброєного угруповання, які викрадали людей та вибивали з них гроші. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

У січні 2023 року учасники організованої злочинної групи напали на чоловіка біля будинку. Вони затягнули його до автомобіля та відвезли до орендованого приміщення, де утримували протягом доби та вимагали перерахувати йому всі заощадження.

Забравши ключі від його квартири, злочинці заволоділи коштами та іншим майном на суму понад 1 млн грн. Після скоєного фігуранти відвезли чоловіка у невідоме місце та залишили посеред дороги.

Іншого потерпілого вони утримували в орендованій квартирі тиждень та вибивали з нього гроші. Після перерахунку обвинуваченим 5 тисяч долларів чоловіка відпустили.

У березні під час спільної спецоперації правоохоронців всіх сімох учасників групи було затримано.

За місцями мешкання та в автомобілях фігурантів провели ряд обшуків, під час яких вилучили зброю, гранати, гроші та підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів.

Учасникам організованої групи інкриміновано незаконне позбавлення волі, викрадення людей, крадіжку, грабіж, вимагання, незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 2, 3 ст. 146, ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України). Наразі прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт

Читайте також: На Дніпропетровщині викрито двох мешканок за колабораційну діяльність