Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі сквер у центрі міста назвали на честь героїчного командира Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» (Фото)

Сьогодні, 20 грудня, міська рада Дніпра присвоїла ім’я героїчного командира Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі») зеленій зоні –  скверу біля буд. Д. Яворницького, 20 в Соборному районі міста.

Нагадаємо, що Дмитро Коцюбайло загинув у 2023 р., він був українським патріотом, учасником Правого сектору, брав участь у боротьбі із загарбниками з  2014 р., лейтенантом ЗСУ, командиром 1-ї ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України. Дмитро став першим добровольцем, якому присвоєно звання «Герой України» прижиттєво.

Народився «Да Вінчі» на Івано-Франківщині, в селі Задністрянське, а на війну відправився у 18 років – відразу після Майдану і Революції Гідності.

В 2014 році командував взводом добровольців, а згодом в 2015 став командиром роти. В 2014 році отримав тяжке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски на Донеччині. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт. 17 березня 2016 року був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Дмитрові Коцюбайлу звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка». Він став наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво.

Від початку повномасштабної війни очолював окремий механізований батальйон «Вовки Да Вінчі» в складі 67-мої окремої механізованої бригади.

Він загинув у боях за Україну 7 березня 2023 року, отримавши смертельне поранення у боях під Бахмутом.

Читайте також: «Заміна усього необхідного обладнання дозволила нам забезпечити дніпрян теплом за 7 днів, і це – найкращий результат на відміну від попередніх років», – КП «Теплоенерго» про підсумки року