Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на вулиці Миколи Руденка працює Пункт незламності

На вулиці Миколи Руденка,106 працює Пункт незламності, де є все найнеобхідіше, щоб перечекати «темний час». Сьогодні туди завітала інспекція. 

«Мені потрібен телефон, щоб завжди зв’язок був. Якби не цей Пункт незламності, я навіть не знаю, де це можна було б зробити».

Пан Олександр не натішиться — єдиний Пункт незламності в районі, де за відсутності світла є всі умови для комфортного перебування.

Олександр, відвідувач Пункту незламності: «Зараз є Пункти незламності, де можна підзарядити телефон, павербанки, та прийти сюди, випити гарячого чаю, дітям печиво поїсти, солодощі. А ще тут тепло! Діти розважаються, ми можемо зігрітися».

Буржуйки, автономні акумулятори, облаштований пункт обігріву у випадку дефіциту всіх енергоносіїв, достатні запаси води і медикаментів — і все це силами робітників підприємства «Дніпровський елетктротранспорт», які не залишились осторонь проблем звичайних містян.

Олександр Шевченко, відповідальний за Пункт незламності: «Ідея була директора, дав завдання начальнику депо. Так мі і організувалися силами депо. Запас питної води на Пункті незламності у нас 60 літрів, технічної — близько 200 літрів запас, медикаментів у нас дві повні аптечки. В депо є медпункт, де може надати першу медичну допомогу».

Сьогодні роботу пункту підтримки перевірили. Інспектори кажуть, все організовано добре, продуманий навіть FM-приймач на батарейках, щоб слухати новини в разі відсутності електрики, але ще є над чим працювати.

Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Наразі ще розуміємо, що треба буде посилити зв’язок. Тому зараз у нас заведено дві лінії зв’язку — кабельний та мобільний. Але по практиці ми бачимо, що вони можуть перестати працювати. Тому зараз працюємо з інтернет-провайдерами для того, щоб їх вишки допомогти запітати в можливий блекаует і зв’язок все ж таки залишався».

Організатори пункту підтримки запевняють: передбачили майже всі можливі сценарії відімкнення світла. І обіцяють: не будуть зупинятися на досягнутому, адже розуміють необхідність такої роботи.

Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради: «Ми передбачили усі варіанти ситуації. Ми передбачили і те, що може не бути енергоносіїв, бензину чи дизелю, його потрібно довезти. Та саме на цей час у нас є дві буржуйки, які розташовані: одна — на вулиці, одна — в одній із кімнат, там можна обігрітися. Тому що ми розуміємо, що у мороз -20 обігрівачі електричні можуть не справитись».

Якщо у Вас вимкнули світло, ви можете прийти в один з пунктів підтримки за адресами:

– проспект Сергія Нігояна, 49
– вулиця Холодильна, 7
– проспект Богдана Хмельницького, 31А
– вулиця Миколи Руденка, 106
– проспект Свободи, 74
– вулиця Бориса Кротова, 15А.