Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі лікарі ковідних відділень відсвяткували новосілля

У “Будинку медика” святкують новосілля. Лікарі ковідних відділень, які на День міста отримали ключі від новеньких квартир, із грудня почали заїжджати у власні помешкання. Нагадаємо, колишній гуртожиток на вулиці Караваєва, 13 реконструювали. Споруда багато років стояла занедбаною, а у 2020-му році її почали ремонтувати.

Молодий лікар Микола Гончаренко із задоволенням запрошує до себе в гості і демонструє своє новеньке помешкання. Тішиться, нарешті завершилося 9-річне поневіряння по орендованих квартирах.

Микола Гончаренко,  лікар-анастезіолог комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №4» Дніпровської міськради: “Це частина, кухня, тут ми готуємо собі їжу, зустрічаємо гостей, друзів, сусідів. Ми тепер тут всі разом Новий рік зустрічали. Тут, у затишку, в теплі”. 

Микола Гончаренко – молодий лікар, який став щасливим володарем власного житла. Фахівець працює у ковідному відділенні 4-ї міської лікарні. У медзакладі вважають, його самовіддана праця під час пандемії має бути віддячена.

Сергій Шевченко, заступник голови комісії з розподілення житла Дніпровської міськради: “Был взят только один критерий – количество отработанных часов с ковидными больными”.

Військові медики та рядові лікарі, які відпрацювали під час пандемії від 400 до 1600 годин у ковідних відділеннях та не мали до цього власного житла, потрапили до списку на отримання квартир.

“Це моя кухня, це моя гордість. Тут я впеше приготувала, коли ми з’їхалися, страву – періг”.

Ще один медик – Кетіно Ахалая – молода анестезіологиня з Криму. Вона 12 років вимушена була переїжджати з квартири на квартиру. Під час пандемії лікарка практично жила на роботі, допомагаючи своїм колегам. За таке ставлення до роботи та колег, також отримала квартиру.

Кетіно Ахалая, лікарка-анастезіолог комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №4» Дніпровської міськради: “Неймовірні емоції, враження. Своя квартира – які можуть бути враження. Я не повірила, що це може бути моя квратира. Я чоловіку сказала: такого не може бути. Був ремонт у ванній кімнаті, був водонагрівач, душова кабіна, також кухня з плитою, духовою шафою, витяжка – дуже функціональне, гарне”.

Колишній “Будинок прокатника” став “Будинком медика”. Самій будівлі 86 років. Її повністю відновили, коли вона перейшла у власність міста. За рік відновлень тут вивезли майже сотню КамАЗів будівельного сміття.

Сергій Карпенко, заступник директора «Жилсервіс-5»: “В прошлом году был проведен ремонт кровли. И в этом году, месяцев, наверное, одиннадцать, постоянно не прекращались работы. В этом году – ремонт фасада, установка металлопластиковых окон, замена всех коммуникаций на новые”.

Трикімнатні та двокімнатні квартири облаштовані сантехнікою, меблями та зоною WI-FI. В новому році новосілля святкували 29 родин медків. Для Дніпра – це безпрецедентний випадок, коли за важку щоденну працю, пов’язану із ризиком для власного життя та здоров’я, так віддячили лікарям.