Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сквер на честь «Да Вінчі»

На сесії міської ради Дніпра безіменний сквер на проспекті Дмитра Яворницького назвали на честь першого добровольця, який прижиттєво отримав звання героя України. Тепер це сквер Дмитра Коцюбайла. В той же час радянського державного діяча Леоніда Брежнєва позбавили звання «Почесний громадянин міста Дніпра». Що думають містяни стосовно таких рішень?

Уродженець Івано-Франківщини з перших днів збройного конфлікту з росією став на захист Батьківщини.

У 18 років онук воїна УПА командував взводом у Добровольчому українському корпусі «Правий сектор». Там отримав поранення, відправився на реабілітацію, але не дочекавшись її завершення знову пішов на фронт.

У 2016 Дмитро став командиром 1-ї окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі».

А з весни 2022 року командиром роти 1-го окремого механізований батальйону «Вовки Да Вінчі» вже у складі 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Позивний, за яким його знає більшість українців, у героя з’явився не просто так. Дмитро вмів гарно малювати.

7 березня 2023 року Володимир Зеленський у своєму щоденному відеозверненні повідомив страшну звістку.

На вшанування пам’яті загиблого героя дніпряни відреагували позитивно.

«Хорошо до цього ставлюсь, – варто таке робити? – Так, особливо зараз в цей час, це дуже важливо для нас. – чому? Ну тому що, щоб пам’ятати всіх, хто загинув у наш тяжкий час, у цю війну, так що я – «за».

«Позитивно. – треба таке робити? – ну, звичайно, треба. Це наш герой на сьогоднішні йдень, і ми не повинні їх забувати. Він своє життя поклав заради нас, заради нашого майбутнього і ця пам’ять має бути увіковічена»

«Ну, я думаю, це заслужено, тому що це людина, у неї, скажімо так, багато великого внеску в те, щоб ми залишалися вільнішими».

Депутати проголосували і за позбавлення Леоніда Брежнєва званняпочесного громадянина Дніпра.

Втім молодь здебільшого нічого не знає про генсека срср.

“Кого? Брежнєва. Я его не знаю”

“Ви знаєте Брежнєва? Ну, не дуже”.

Читайте також: Дніпро передав бійцям на Авдіївському напрямку ще 40 дронів з тепловізорами вартістю майже 10,5 млн грн