Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Співпраця Дніпра та IT Dnipro Community: військових навчатимуть керувати FPV-дронами

Черговий по місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков перевірив доручення міського голови щодо виконання муніципальної програми сприяння територіальній обороні Дніпра.

Костянтин Цепенніков зустрівся із представниками IT Dnipro Community за напрямком Military Tech. У результаті перемовин було укладено тристоронню домовленість між містом, IT Dnipro Community та військовими щодо створення навчального хабу, де наші захисники зможуть безкоштовно навчитися керувати FPV-дронами перед тим, як почати застосовувати їх у бойових умовах.

IT Dnipro Community мають потужний досвід створення та реалізації проєктів у галузі Military Tech. У рамках співпраці з містом над проєктом створення школи дронів спільнотою вже облаштовано навчальний клас із 8 місцями для операторів, оснащених ноутбуками, FPV шоломами, пультами керування дроном Radiomaster TX 12 Mark 2, а також спеціальним програмним забезпеченням – симулятором польоту, що максимально наближає навчання до реальних умов. Захисників навчатимуть інструктори ITDC.

Місто зі свого боку допомагає з придбанням потрібної кількості FPV-дронів різних форматів, витратних матеріалів для них та зарядних станцій для тренувань на полігонах в рамках практичних занять, а також організацію взаємодії з військовими, місця проведення занять в польових умовах та процес отримання заявок. Навчання буде абсолютно безкоштовним, заявки від військових буде систематизувати КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО” ДМР.

“FPV- дрони є відносно новим типом БПЛА. Їх особливістю є вид від першої особи: за допомогою вбудованої камери можна спостерігати за усіма переміщеннями дрона в режимі реального часу. Вони надають пілоту максимальні можливості у плані швидкості та маневреності, але й вимагають неабиякої майстерності у керуванні, тому підготовка потрібна. Крім того, за дорученням міського голови, сьогодні надзвичайно важливо підтримувати міські проєкти, пов’язані як з виробництвом FPV-дронів, так і з навчанням ними керувати. Тому Дніпро і його IT-спільнота вирішили об’єднати свої зусилля заради перемоги“, – зазначив черговий.