Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сьогодні попрощалися з Героєм України Інною Дерусовою – першою жінкою, якій це звання присвоєне посмертно

Сьогодні Кривий Ріг попрощався з землячкою, Героєм України – Інною Миколаївною Дерусовою, бойовим медиком, яка врятувала десятки життів. Вона – перша жінка  Герой України, якій це звання присвоєне посмертно.

У лавах ЗСУ Інна Дерусова служила з 2015 року, за особисту мужність та самовідданість була нагороджена медаллю «Захиснику Вітчизни». З перших днів повномасштабної агресії росії вона брала участь у військових діях на Сумщині. Ризикуючи життям, врятувала понад 10 військовослужбовців. Загинула в боях за Охтирку, під час одного з артилерійських обстрілів орків, допомагаючи пораненим військовим.

Указом Президента України за героїзм, проявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни Інні Дерусовій, посмертно присвоєно звання Герой України.

«Важко підібрати слова… У такі моменти відчуваєш лише біль та гордість. Гордість за те, що найкращі сини та дочки Кривого Рогу та України пішли у такий тяжкий час захищати нашу Батьківщину. Ми помстимося, за кров, за сльози, за смерть кожного українця. Світла пам’ять про Героїню житиме в наших серцях завжди», – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Він наголосив, що у Кривому Розі обов’язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

Читайте також: Окупанти підклали гранату у фортепіано 10-річної дівчинки.