Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прогулянки на свіжому повітрі у будь-яку погоду: У Дніпрі продовжуються заняття зі скандинавської ходьби для УТВ

У Дніпрі продовжуються заняття зі скандинавської ходьби для учасників Університету третього віку. Цей напрям користується неабиякою популярністю, тож запис в групу на заняття закривають дуже швидко. Подивитися на тренування та дізнатися емоції учасників від ходьби сьогодні приїхав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

«Коли розпочалася зима, то більшість наших занять ми перевели в приміщення. На вулиці залишилася лише скандинавська ходьба та оздоровча зарядка. Але охочих ходити на ці заняття менше не стало. Зараз погода вже покращилася і ми бачимо, що з’явилися нові обличчя. Люди дізнаються про університет і приходять на заняття. І ми цьому дуже радіємо. Ми маємо широкий перелік занять, які можуть зацікавити людей поважного віку. Це і спортивні напрями, і практичні, і різноманітні лекції. З початку 2024 року до УТВ записалося вже 400 нових учасників, а загалом університет відвідує більше 15 тисяч людей», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Володимир Васильович зі спортом пов’язаний ще з 5 класу, займався різними напрямами, бо все було цікаво. У свої 86 років чоловік залишається енергійним та хоче дізнаватися щось нове. Тому вже 2 тижні пан Володимир ходить на заняття зі скандинавської ходьби в Університет третього віку. Для занять вирішив підійти дуже відповідально та навіть придбав собі спеціальні палиці.

«Я тут і повітрям дихаю, і з людьми спілкуюся, і суглоби та м’язи розминаю. В мене завдяки цьому нічого не болить та не хрустить. Я тут порухаюся, заспокою психіку і насолоджуюся активністю. Взагалі я вважаю, що спорт дозволяє бути більш благородним та не зважати на різні друбниці», – розповідає учасник УТВ Володимир Кулябко.

Заняття зі скандинавської ходьби проходять на 4 локаціях у різних районах Дніпра. Загалом заняття відвідують більше 200 учасників.

«На наших тренуваннях ми задаємо такий тонус, що вони йдуть звідси такі веселі та щасливі. Скандинавська ходьба корисна і для опорно-рухового апарату, і для судин і просто для гарного настрою. Всі тренування проходять на вулиці, легені насичуються киснем і одразу стаєш бадьорий та наповнений силою», – розповідає тренерка зі скандинавської ходьби Тамара Зенченко.

Щоб стати учасником Університету третього віку потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копії паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номеру та довідки ВПО (у випадку з внутрішньо переміщеними особами). Всі документи потрібно принести на вулицю Старокозацька, 40Б.

Читайте також: Гендерна нерівність, відсутність умов і втрата жіночності: що кажуть жінки про службу в ЗСУ