Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Правоохоронці викрили потужну банду наркоділків у Дніпрі, які налагодили схему по всій Україні

10 мільйонів гривень за місяць заробляли ділки на махінаціях з наркотиками. ДБР викрило масштабну схему розповсюдження наркотичних речовин в Україні.

За попередньою інформацією, організоване угрупування наркоторговців діяло з 2014 року. Вони під виглядом благодійників, що працюють за державною програмою, відкривали кабінети допомоги наркозалежним в крупних містах країни. До схеми залучали аптеки. За декілька сотень гривень зловмисники продавали рецепти на 40 таблеток метадону. Потім фіктивні «покупці» законно отримували метадон і перепродавали його на чорному ринку. Одна точка реалізовувала в середньому до 2 -3 тисяч рецептів на місяць.

“За попередньою оцінкою щомісячний обіг нелегального бізнесу міг становити близько 10 млн грн щомісяця. У межах кримінального провадження сьогодні відбуваються понад 40 обшуків у містах: Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Дніпрі. Обшуки проводяться й у залучених до схеми посадових осіб з-поміж місцевого керівництва правоохоронних органів. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна”, Ольга Чиканова спікер Державного бюро розслідувань.

Читайте також: На Дніпропетровщині виявили сказ