Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нова підтримка від Дніпра військовим: пікапи, вантажівки, розробка FPV-дронів

В етері телеканалу ДніпроTV Голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан розповів, яку допомогу надає військовим місто та громада та про запити наших воїнів.

— Ви активно допомагаєте нашим військовим, Громрада активно допомагає нашим військовим. Чи змінилися їхні запити останнім часом?

— Майже ні. Нічого не змінюється. Запити військових мають усталений характер. Що це таке? Це дрони, це автомобілі легкові, пікапи, це автомобілі вантажні для перевезення особового складу та боєкомплекту. Це оргтехніка, комп’ютери, різні запасні частини до автомобілів, гума та інші запасні частини. Тому що важким озброєнням, та взагалі озброєнням, забезпечує армію центральна влада, президент цим займається, особисто займається цією темою. І я думаю, що тут ми вже бачимо великий прогрес у постачаннях. Ми бачимо великий прогрес із боку світових лідерів щодо передачі Україні різних видів озброєння, і навіть найсучасніших. Ми чекаємо, бачимо, що навчають уже пілотів українських на F-16 у різних країнах. Тому ми сподіваємося, що тут зусилля центральної влади є дуже конструктивними і дуже корисними.

Те, що ми можемо робити на рівні місцевої влади, — це зміцнювати оборону, це допомагати, як кажуть, товарами, розхідниками. Це дрони, це автомобілі, це колеса, це планшети — такі позиції. Ці позиції зберігаються, ми цими позиціями допомагаємо щомісяця, і все наше місто допомагає, тому що це все робиться не тільки від імені мера або мене, це робиться від імені громади, від імені людей. Безперечно, є якісь програми, де я особисто допомагаю якимось підрозділам. Я не хочу це зараз обговорювати, це, так говоритимемо, моя особиста допомога, я не хочу це рекламувати. Так само, як і мер особисто допомагає, ми бачили — до Херсона віддав свій човен, ще щось і так далі.

Допомога триває, допомога стабілізувалася, так говоритимемо, у позиціях. Військові розуміють, що можливості місцевої влади, місцевих лідерів досить обмежені, і тому вони розуміють, що їх запити мають бути теж у плані лише витратних матеріалів і того, що можливо і дозволено робити на рівні місцевої влади.

— Що вдалося зробити цього тижня?

— Ми бачили, що знову передавалися партії вантажівок. Наразі доїжджає партія пікапів, близько 15 штук. І ми контрактуємося наразі на близько 86 вантажівок у Франції, в Голландії, які будуть поставлені найближчим часом. Крім того, Ви бачили, що була заява мерії про те, що мерія готова взяти участь у розробці дронів, FPV-дронів так званих, і у нас в місті є достатньо виробників і достатньо технологічних виробництв для того, щоб виробляти, збирати FPV-дрони для потреб нашої армії.

Тому ці процеси йдуть, вони робляться щодня, щодня передаються якісь матеріальні цінності, комп’ютери, планшети, антени тощо, які необхідні армії майже щодня.

Читайте також: Дніпровські самобуди: яка доля чекає на так званих «чорних забудовників»