Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині викрито наркобізнес із мільйонними доходами

На Дніпропетровщині затримано 12 учасників злочинної організації, які налагодили наркобізнес із мільйонними доходами. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними слідства, створив злочинну організацію мешканець Жовтих Вод. Він налагодив розгалужену мережу збуту метадону, канабісу та метамфетаміну. До «бізнесу» організатор залучив 11 знайомих, кожен із них виконував функції за заздалегідь узгодженим планом.

Закуповували психотропну речовину та наркотичні засоби оптовими партіями. Наркотики продавали «з рук в руки» та поштою по України. Оплату за «товар» приймали на банківські карти та готівкою.

Щомісячна така незаконна діяльність приносила їм понад 5 млн грн прибутку.

У ході спецоперації проведено понад 20 санкціонованих обшуків за місцями їх проживання та в автомобілях, вилучено 120 гр метадону, 32 кг канабісу, 0,5 кг метамфетаміну, електронні ваги, мобільні телефони, банківські карти, флеш-накопичувачі, чорнові записи, помпову рушницю, патрони, автомобілі, предмети, схожі на бойову зброю, майже пів мільйона гривень.

Дванадцятьох учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Усім повідомлено про підозру. Прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Читайте також: На Дніпропетровщині через негоду виникли перебої зі світлом, – Укренерго