Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Міська влада Дніпра передала військовим іще два коптери

«Очі» в бою. Так називають розвідувальні коптери наші військові. На фронті вони вкрай корисні та потрібні, не менш за машини або зброю. Тож в Дніпровській міській раді вирішили передати такі необхідні коптери на передову.

«Дуже класно що є такий кейс, який дозволяє їх безпечно переносити».

Дніпровська міська рада передала захисникам два нові розвідувальні дрони, придбані коштом міського бюджету.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: «Відповідно до указу Президента щодо проведення воєнного стану, у Дніпровській міській раді створена і працює Рада оборони міста, яку очолює Борис Філатов, голова Штабу оборони – Геннадій Корбан. З перших днів повномасштабного вторгнення Рада оборони взаємодіє і підтримує військові підрозділи, сили територіальної оборони. Сьогодні передали ще два коптери. Один має велику роздільну здатність 6К, інший – тепловізор. Ці дрони допоможуть на фронті бачити ворога, корегувати цілі, і зрештою – рятувати життя наших воїнів».

Юрій, офіцер Збройних сил України, подякував міській владі за отримані коптери. З ними, каже, армійці битимуть ворога точніше й ефективніше. 

Юрій, офіцер Збройних сил України: «Ну, фактично дрон – це наші очі в бою, які дозволяють убезпечити фізично спостерігача. Розвіднику не потрібно наражати себе на небезпеку і висуватися на передній край, коли можна просто підняти те, що ми називаємо “пташкою”, і побачити все те саме».

Як розповіли в міскраді, придбали саме ці дрони, бо вони вважаються найкращими для ведення розвідки та спостереження.

Читайте також: Петиція про антиконституційне рішення стосовно Корбана набирає підписи.