Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Медзаклади Дніпра забезпечені всім необхідним на випадок блекауту

27 березня чергова по місту Олександра Бодня, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР, відвідала одну з міських амбулаторій для перевірки виконань доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпечення медичних закладів на випадок блекауту.

На одному з чергувань ми вже були у цьому закладі. Тоді поставили завдання встановити ще один генератор, аби забезпечити функціонування 3-поверхової будівлі амбулаторії у повному обсязі. І зараз другий генератор вже встановлено“, – зазначила Олександра Бодня.

В амбулаторіях центрів первинної допомоги встановлено 84 генератори. Вони забезпечують роботу реєстратури, комп’ютерів лікарів, для занесення даних в електроні системи і роботи холодильників, де зберігаються вакцини та ліки.

Також сформовано запас ліків для надання не тільки невідкладної допомоги, а і забезпечення хронічних хворих життєво необхідними лікарськими засобами.

Будівля амбулаторії має просте укриття, підготовлене до перебування орієнтовно 100 осіб. Воно забезпечене технічною та питною водою, лікарськими засобами для надання невідкладної допомоги. Під час тривоги персонал і пацієнти перебувають в укритті.

Читайте також: Філатов про візит до Кельна: «Спільна позиція демократичного світу — це потужна зброя проти зла»