Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Квест-кімната, як один з видів безпечного відпочинку під час війни

Квест-кімнати – це один зі способів не тільки цікаво провести час, але й зняти емоційний стрес, тим паче в умовах повномасштабної війни. Додати в життя яскравих барв, занурившись в іншу реальність. Спробувати себе у ролі агента-детектива, або навіть відвідати лігвище маніяка.

Під час повномасштабної війни більшість розваг стали неможливими через постійні повітряні тривоги. Втім квест-кімнати – це той вид розваг, коли не треба йти в укриття, бо переважна більшість розташовується у підвалах.

У квест-кімнатах свої правила та закони. Учасники мають лише 1 годину, аби знайти вихід. У цьому їм допоможе логіка та командна робота.

Існує безліч категорій квест-кімнат. Починаючи від детективних історій, закінчуючи жахами. Кожна гра має свій сценарій, який дозволяє зануритися в інший світ і на час забути про реальність.

Серед відвідувачів квест-кімнат можна зустріти різних людей – діти, пенсіонери, сімейні пари та навіть військові.

 «Коли ротація, багато приходять з побратимами. У нас є ігри на вечір, і бували випадки, коли чоловіки, хлопці, такі заряджені приходять: «а ми хочемо на квест, давайте нас кудись», і найцікавіше, що вони обирають, не щось таке страшне, а на логіку», – розповідає адміністраторка квест-кімнат Марія.

Окрім розваг, квест-кімнати є гарним способом відволіктися від постійного стресу. 

«Найцікавіше розпочинається вже після квесту, коли люди виходять, діляться своїми емоціями і щось розказують», – каже Марія.

У Дніпрі працює майже півсотні квест-кімнат із найрізноманітнішими сценаріями гри. Ціна такої розваги від 700 до 3000 гривень за компанію з чотирьох людей.

Читайте також: У Дніпрі СБУ викрила адвоката, який допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації