Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Історія родини, яка втекла від обстрілів з Донеччині

Дніпро продовжує приймати біженців зі сходу України. Покоління сім’ї Жимарьових жили у Слов’янську. Нині родина була змушена тікати від вибухів, які пролунали біля порогу. Дніпровські підприємці допомогли з житлом та надали все необхідне. Історія простих людей, які вимушені тікати з власного дому – у сюжеті.

Для сім’ї Жимарьових війна триває уже 8 років. Колись їх вже змусили тимчасово покинути свої будинки, та вони повернулися додому.

Любов Пішук, бабуся сім’ї Жимарьових: «14-й год пережили, знаем что такое стрелять. Начиналось всё со Славянска Донецкой области, а потом пошли дальше – на Донецк. Мы уезжали тогда в Святогорск, там лавра, было тихо и мы переживали 14-й год».

Цієї зими знову сталося жахливе. А 15 березня в будинку, де жила родина, затремтіли вікна. Біля Слов’янська знову пролунали вибухи. Рішення довелося приймати за лічені хвилини.

Платон Жимарьов, житель Слов’янська: «И проснувшить утром, мы поняли, что у нас есть час, чтобы уехать. Быстро собрали всё что нужно, и уехали. Уже по дороге встал вопрос, куда ехать и где искать жильё».

Вже дорогою через знайомих зв’язалися з Сергієм. Чоловік займається нерухомістю, тому того ж вечора знайшов тимчасове житло у Дніпрі для вимушених переселенців.

Сергій Логутенко, підприємець: “Є нацпортал “Житло для переселенців”, де брокери об’єднались і створили такий ресурс, де переселенці мають інформацію, якою користуються для зйому житла в оренду і комісію не сплачують”.

Зараз Жимарьови не чують пострілів за вікном, але страх і хвилювання нікуди не зникли. Щодня родина мріє повернутися в український Слов’янськ.