Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як любов до коня рятує від стресу

Гоїть душевні рани. Дніпрянка Оксана Франчук обходиться без психологів та пігулок від стресу. За психотерапевта у неї – кінь. Десятирічний Аллюр під час війни врятував свою господарку від депресії, і тепер жінка хоче, аби він став лікарем і для інших, особливо для військових.

Коні – це тільки для вершників та гонщиків? Оксана Франчук, власниця скакуна, вважає його не просто твариною, а своєю душею.

“Він був подаррваний за старим козьцим звичаєм – перше лоша, яке народжується – його дарують. Він дуже залюблений кінь, дуже харизматичний. Він, як моя душа, в ньому відображається все, що я відчуваю. Щоб ти не відчував, до нього підходиш, притуляєшся. І він, як мовчазний психолог, все відчуває, забирає всі негативні думки”, – розповідає власниця коня Аллюра Оксана Франчук.

Аллюр зі своєю власницею вже 10 років. За цей час їхня дружба трансформувалась, але залишались незмінними впевненість та довіра одне до одного. Оксана каже, що відчуття свободи, яке дарує їй Аллюр, не замінить нічого

Коли ти верхи, оте відчуття вітру в гриві, коли ти скачеш на ньому. Ти зовсім відчуваєш себе по-іншому після контакту з ним”.

Аллюр – не єдиний вихованець в родині Оксани, в конюшні живуть ще 8 скакунів. Тут і поні, і коні різних порід. У гості часто навідуються дніпряни – для відпочинку, терапії, фотосесій.

Він не під дитину, від під більш досвідченого вершника, бо дуже такий, як вулкан. У нього характер з арабською кров’ю, але і лінивий – це у нього українське”.

Зараз господарі стайні хочуть запровадити курс іппотерапії для військових. Шукають психологів та інших спеціалістів, які б допомогли з його реалізацією.

Читайте також: Страшна пожежа у Дніпрі: загинули троє дітей та їхня мати