Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів коштом бюджету серед усіх міст України, – Transparency International Ukraine

У 2023 році Дніпро витратив 329 млн грн на придбання 1 928 дронів — це найбільші витрати та рекордна кількість закуплених безпілотників серед усіх міст України, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на DOZORRO Transparency International Ukraine.

У Дніпрі дрони закуповували два підприємства — КП “Інфо-Рада-Дніпро” та “Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія”. “Інфо-Рада-Дніпро” замовила 1 082 дрони DJI Mavic і DJI Matrice у різних варіаціях, а також 90 Autel Evo, 25 Grey Widow 1 та 17 БпЛА “Кажан” у різних комплектаціях. «Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія» здебільшого купувала FPV-дрони — їх було 701 із 714 всіх замовлених безпілотників.

Нещодавно український журналіст Юрій Бутусов звернувся до мерів великих міст і закликав їх виділити кошти на потреби ЗСУ, зокрема, на закупівлю дронів для Авдіївки. На його заклик міський голова Дніпра Борис Філатов відповів, що місто скуповує всі наявні на ринку БпЛА і передає їх на ЗСУ.

«Ми купили дронів більше всіх в Україні, більше ніж, наприклад, державні корпорації з мільярдними бюджетами. Десь 2 000 штук», — написав Борис Філатов.

Тепер його слова отримали підтвердження від Transparency International Ukraine – організації, яка є акредитованим представником глобального руху Transparency International. Організація комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції в окремих сферах.

До речі,  друге місце за сумою договорів посів Кривий Ріг з 733 дронами на 220 млн грн. У всій Дніпропетровській області у 2023 році придбали 3 435 БпЛА на 669 млн грн.

У топ-10 міст-замовників також увійшли Житомир, Львів, Хмельницький, Луцьк, Черкаси, Полтава, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Читайте також: Відключення води та світла у Дніпрі: оперативна інформація станом на 14:00