Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро передав військовим 70 розвідувальних дронів, придбаних фондом TAPS і Штабом оборони Дніпра

Українським військовим передали низку розвідувальних безпілотників. Загалом, коштом благодійного фонду TAPS і  завдяки обласній субвенції Координаційний штаб волонтерів і Центр тероборони Дніпра придбали 70 дронів. Їхня вартість сягає близько 10 млн грн. Це дрони різних моделей, які вважаються найкращими для ведення розвідки та спостереження. 

Їхні технічні можливості стануть у пригоді українським захисникам. «Ці дрони будуть дуже помічні. Буквально вчора ми втратили декілька. Добре, що є оперативна можливість отримати нові. Бо це — наші очі», — наголошує офіцер Микола.

Безпілотники легкі, компактні, маневрові у польоті та стійкі до погодних факторів. Камери передають деталізовані фото і відео високої якості, є також функція телеоб’єктиву, що дозволяє бачити навіть дуже віддалені об’єкти. Інші мають вбудовані тепловізори.

«Ми вдячні за цю підтримку, надану нашій військовій частині. Це спорядження використовуватимемо в бойових завданнях. Воно допоможе корегувати нанесення вогню по позиціях противника і запобігатиме переміщенню ворожої техніки і живої сили. Це надасть нам перевагу — особливо зараз, влітку», — каже старший лейтенант Сергій.  

Мер Дніпра Борис Філатов наголошує, що мерія, Координаційний штаб волонтерів і фонд TAPS і надалі надаватимуть допомогу військовим — зокрема й наступними партіями дронів: «Ми також продовжуємо збір коштів для придбання ударних безпілотників «Кажан Е620» (які  можуть скидати до 20 кг боєприпасів різного типу, розбиваючи техніку та живу силу ворога, — ред.). Тож велике прохання — долучайтеся до збору коштів. Аби ми якнайшвидше передали їх нашим військовим для досягнення перемоги».

Читайте також: Центр протидії дезінформації спростував фейк про розстріл солдата