Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро не припиняє ремонтувати школи, дитсадочки та інклюзивні центри. Що зроблено за рік

Дніпро не припиняє ремонтувати школи, дитсадочки та інклюзивні центри. Першочергово у них облаштовують укриття, аби діти мали змогу безпечно відвідувати заняття. 

В інклюзивно-ресурсному центрі № 2 оновлення сховища вже завершилось. 

«У нашій установі навчаються діти з особливими освітніми потребами. Тут діти отримують комплексну оцінку розвитку та відвідують корекційно-розвиткові заняття. Сховище враховує інклюзивні особливості наших вихованців, тож в укритті є санвузол для людей з інвалідністю», – зазначила Євгенія Шаліхман, директорка КУ «ІРЦ № 2» ДМР.

«Площа цього сховища – 200 кв. м. Зараз воно відповідає всім вимогам ДСНС. Тут були встановлені вхідні металеві двері, зроблено освітлення – як основне, так і аварійне. Є вентиляція. Облаштовані санвузли, місця для сидіння. Зроблені запаси води. Є аптечка», – додав Владислав Оліферук, представник технічного відділу департаменту гуманітарної політики ДМР.

Аналогічний ремонт сховища було проведено і в дитсадочку № 163. Під час повітряної тривоги  діти сюди спускаються із задоволенням, наче у казкове царство. Бо особливість  цього укриття – незліченна кількість іграшок, вони тут усюди

«Було зроблено стелю, перероблено комунікації, зроблено освітлення, пожежну сигналізацію. Є Wi-Fi. Зроблено підлогу, стіни. Є місця для сидіння, санвузли, душова. Також є аптечка. Сховище розраховано на 270 осіб», – прокоментувала Олена Новохацька, директорка КЗДО № 163 ДМР.

У от у школі  № 46 оновлення зазнав харчоблок. Обладнання до нього надійшло з Німеччини в рамах гуманітарної допомоги від західних партнерів. 

«Місяць тому ми отримали професійне обладнання для їдальні з Німеччини. Це столи для роздачі, холодильне обладнання, пароконвектомати, марміти і посуд, який використовується для них. На сьогодні більшість з цього вже встановлена. Решта – найближчим часом. Також протягом осінніх канікул було проведено косметичний ремонт у приміщенні харчоблоку, а саме пофарбовано стіни, стелю, замінено освітлення», – показує Олена Міроненко, директорка СЗШ № 46.

За 2023 рік поточний ремонт найпростіших укриттів проведено у 87 закладах освіти (4 школи, 82 садочки, 1 ІРЦ). Заходи щодо додаткового облаштування укриттів проведено в 69 закладах. Капітальний ремонт системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу у приміщенні найпростішого укриття зроблено у 137 закладах (86 шкіл, 50 садочків, 1 ІРЦ).

Читайте також: Сквер на честь «Да Вінчі»