Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зупинилося серце медика 93-ї бригади “Холодний Яр” Дмитра Ільченка

Перебуваючи вдома на реабілітації після тяжкого поранення рук, відійшов на небо старший медик 93-ї бригади “Холодний Яр” Дмитро Ільченко. Про це повідомили в Іларіонівській територіальній громаді

“З глибоким душевним болем сповіщаємо про ще одну непоправну втрату для Іларіонівської громади. 20 червня 2023 року зупинилося серце Ільченка Дмитра Леонідовича, 08.05.1979 року народження, нашого земляка, старшого медика 93-ї бригади “Холодний Яр”, – йдеться в повідомленні.

Захищати Україну від ворога Дмитро пішов добровольцем у червні 2022 року. Упродовж місяця у Львові здобув військову спеціальність і був направлений у донецьке пекло – Бахмут.

“Майже рік він рятував побратимів на полі бою, витягуючи їх із пазурів смерті. Але 18 квітня 2023 року сам дістав тяжке поранення рук. Після лікування у шпиталі м. Дніпра мужній медик проходив реабілітацію вдома. Та пережите вкрило сивиною волосся чоловіка і незагойною раною лягло на його серце. Воно зупинилося, коли Дмитро йшов до батьків… На жаль, не дійшов… Він давав другий шанс на життя пораненим бійцям, а врятувати себе не вистачило сил”, – кажуть земляки.

Читайте також: На Запорізькому напрямку загинув парамедик з Нікопольщини Євген Орлов