Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили облаштування укриття у школі №111

Сьогодні, 18 липня, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Дніпра щодо облаштування укриттів на випадок повітряної тривоги у місті.

«Ми перевірили найпростіше укриття, яке знаходиться в 111-ій школі. Це велике укриття на 475 осіб. Воно повністю обладнано за всіма вимогами і готове приймати своїх відвідувачів, які тут і були, коли ми прийшли, оскільки лунав сигнал повітряної тривоги», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Укриття розділене на зони, аби всім було зручно. Тут є зона для відвідувачів з тваринами, є місце для навчання та розміщення з ноутбуками, якщо необхідно попрацювати. Також є зона для людей похилого віку. Поряд розміщено медичний куточок з аптечкою та ліжками, аби можна було відпочити, якщо хтось буде себе погано почувати.

«Завжди є питна та технічна вода, завжди працює вентиляція. Якщо раптом прохолодно, то ми вмикаємо обігрівачі, є у нас і невеличкі ковдрочки…Є зони для діток до трьох рочків та старших, щоб теж вони відчували себе комфортно в цьому укритті», – розповіла заступниця директора НВК № 111 Олена Макаревич.

Крім того, в укритті є вогнегасники, пожежна система оповіщення, резервне освітлення та шанцевий інструмент. Заступниця директора розповідає, що під час тривоги в укриття приходить багато людей з прилеглих будинків. Інколи за ніч укриття можуть відвідати більше 300 осіб.

Задля безпеки в укритті є основний вхід/вихід та ще 1 аварійний вихід. Укриття в НВК № 111 працює цілодобово. За необхідності на огорожі школи є баннер з номером чергового.

Читайте також: У Дніпрі на ж/м Перемога відремонтували поле для мініфутболу