Site icon Телеканал «ДніпроTV»

БпЛА для захисників, змішана форма навчання та облаштування укриттів: Борис Філатов підбив підсумки сесії міськради

Сьогодні, 19 липня, у Дніпрі пройшла 39-та чергова сесія міської ради. Мер міста Борис Філатов повідомив про головні рішення, ухвалені під час засідання.

1. Дніпро, як лідер закупівель безпілотників для ЗСУ, одним із перших в країні запускає програму підтримки виробників FPV-дронів.

«Минулого місяця я сказав, що ми створимо необхідні для цього механізми. Нині мерія вже виділяє стартові 20 млн грн. Купуватимемо у вітчизняних розробників все, що скажуть військові. Сподіваюся, цей досвід стане прикладом для інших громад, чиї можливості щонайменше співставні з Дніпром, а також і для потужних держвідомств», — зазначив міський голова.

2. У вересні школи Дніпра перейдуть на змішаний тип навчання. Уроки у класах поєднуватимуть з дистанційними. Як саме — обиратимуть батьки. Всі деталі розʼяснюватимуть безпосередньо керівники навчальних закладів, також батьківська та педагогічні ради разом з гумдепом проводитимуть щодо цього спільні консультації з відповідями на всі запитання.

3. Міськрада затвердила виділення ще 155 млн грн на облаштування укриттів. Загалом лише за останні два місяці місто спрямовує на це понад 200 млн грн. Ремонтуватимуть наявні сховища і збільшуватимуть кількість бетонних укриттів на вулицях.

Читайте також: У Дніпрі батьки зможуть самі обирати форму навчання і поставити будь-які питання щодо освітнього процесу