Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Війна в об’єктиві Валерія Кравченка: у Дніпрі відкрилась нова фотовиставка

Мистецтво, народжене війною. У Дніпрі відкрилась виставка робіт військового фотографа Валерія Кравченка. Вже понад 1,5 роки війни Валерій регулярно здійснює поїздки на прифронтові території та безпосередньо в точки бойових зіткнень, аби задокументувати війну, як вона є. 

Побачити героїв, які щодня бережуть наші життя і спокій. 50 світлин військового фотографа Валерія Кравченка зібрані у залах Будинку на Троїцькій. Чоловік розповідає, все розпочалося з роботи під назвою «Дорога на нуль».

Світлини не лише документують події війни, каже Валерій, а й допомагають берегти та вшановувати пам’ять про загиблих.
Серед усміхнених та втомлених обличь на фото є й багато тих, хто боронить нашу державу донині.

Олександр Курбатов, начальник служби зв’язків з громадськістю 128-ї ОБр ТрО: «Серед цих людей в принципі немає кадрових військових. Ось цей хлопець втік з хірургічного столу, щоб служити. Ця виставка нагадує, що нас захищають не спеціальні якісь люди, а такі самі, як ми з вами. Я був журналістом, а ось ця дівчина була біологом».

В одному із залів є скринька для донатів, водночас можна придбати й світлини з виставки. Усі зібрані кошти підуть на 128 бригаду ТрО. Також для відвідувачів оформили тематичну фотозону.

Сергій Луденський, в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Ці ящики ми використовували навіть на День міста для гербу. Тубуси ми розписуємо і використовуємо для аукціонів, і збираємо кошти для 128-ї бригади. Це вже рік працює».

Два тубуси автор особисто підписав, один з них використають для аукціону, аби зібрати ще більше коштів для наших захисників. Другий залишили Валерію на згадку.
Далі виставку планують відправити до інших міст України, серед яких Київ і Львів.

Читайте також: 25 жовтня у Дніпрі трамваї №12 закінчать свою роботу раніше