Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Великодні перегони: у Дніпрі провели змагання з пошуку писанок

У Дніпрі провели великоднє змагання з пошуку писанок в парку «Зелений Гай». Мета заходу — відволікти дітей та дорослих від війни та створити цікавий розважальний простір. 

Команди з дітей і батьків зібрались в парку «Зелений Гай». Активно проводять час, змагаються наввипередки.

Олексій Савчук, засновник благодійного фонду «Globa 22»: «Тут сьогодні проходять великодні перегони. Це такий захід, присвячений великоднім святам, де ми збираємо сім’ї, які проживають в Дніпрі, та сім’ї переселенців, які приїхали до нашого міста для того, щоб можна було познайомитись, об’єднатись. Щоб люди могли побачити, яке в нас чудове місто, навіть за такої похмурої погоди, щоб можна було провести якісно час».

Юні учасники із задоволенням шукали писанки, які організатори попередньо розкидали по всьому парку. Команди змагалися у швидкості. Завдання — зібрати якомога більше яєць за короткий проміжок часу.

Олена, дніпрянка: «Дитину привели, получили добрий настрій і готуємось до Великодня. Іди сюди, тобі подобається?» — «Так, подобається», — «Дитина довольна і це добре».

Батьки не відставали від дітей у спритності — брали активну участь у пошуках. Серед учасників також переселенці з різних куточків країни. Організатори свята приготували для конкурсантів багато приємних сюрпризів і подарунків.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національного-патріотичного виховання ДМР: «Однією з наших задач зараз є інтеграція дітей, і через дітей родин саме в суспільство, в Дніпро, в велику родину Дніпра. Такі заходи проходять у нас регулярно. Я можу тільки додати що я пишаюсь своїми колегами, які дійсно стають другою родиною для людей, що прибувають з Донецька, з Волновахи, Маріуполя. Сьогодні, до речі, теж такі родини у нас є, які змагались».

Читайте також: У дніпровському центрі зайнятості можна безоплатно отримати нову професію безробітним віком від 45 років