Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У школах Дніпра готуються до навчального року: є медичний персонал, ліки та необхідне обладнання

У вересні розпочнеться новий навчальний рік. В штаті майже всіх шкіл є медсестри, і ліцензію на медичну практику вже отримали 22 лікаря. Вимоги до медичного укомплектування шкіл дуже високі… 

«Ми зараз готуємось до прийому учнів з першого вересня за змішаною системою навчання — як очно, так і дистанційно».

В школах Дніпра кипить робота, всі готуються до нового навчального року. Освітяни запевняють, вони провели велику роботу, тож батьки можуть бути спокійними. Є кому піклуватися про здоров’я дітей.

Владислав Полушкін, директор НВК №139: «Ми можемо приймати учнів 1 вересня, ми маємо сертифікований медичний кабінет, який має відповідну медичну ліцензію. Для того, щоб її отримати, ми пройшли великий шлях».

Одна з умов для відкриття школи – якісна медична допомога учням. На всяк випадок підготувалися і до надзвичайних ситуацій.

«Турнікети, нові кровоспинні джгути, маска-клапан для штучною вентиляції легень, заспокійливі, протизапальні, антисептики».

А ще є фіксуючі шини, спеціальні ноші, новий перев’язувальний матеріал. Все, аби надати необхідну допомогу швидко і якісно.

Тетяна Володимирівна, лікарка-педіатр: «Ми з медичною сестрою пройшли курси підвищення кваліфікації для надання медичної допомоги у разі надзвичайної ситуації. Отримали відповідні сертифікати. Також у нас є повне медичне обладнання, яке необхідне для надання медичної допомоги».

Для укриттів у школах закуплено 160 медичних комплектів. Медики пройшли додаткові спеціалізовані курси і зможуть надати ще й психологічну допомогу дитині в разі потреби.

Тетяна Бичкова, представниця департаменту гуманітарної політики ДМР: «У закладах освіти введено посади медичних працівників. Там, де більше 1000 дітей, введені і посади лікарів. До того ж більше 3000 педагогічних працівників пройшли курси з надання домедичної первинної допомоги, тому буде така допомога медичним працівникам».

У Дніпрі 151 школа має ліцензію на медичну практику.

Читайте також: У Камʼянському приберуть пам’ятник Леоніду Брежнєву