Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вандали пошкодили ємності з водою, встановлені міською владою на випадок аварійних відключень

Вода витікає, бо скрутили кран. У Дніпрі вандали пошкодили ємності з водою, встановлені для загального користування на випадок аварійних відключень. Як комунальники вирішили цю проблему? 

У Дніпрі вандали пошкодили діжки з водою, які встановили на вулицях для загального користування. У результаті тільки з однієї ємності на асфальт виливається 2200 літрів.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: «Кабелі були викрадені, крани так само скручені. Я не розумію, кому і для чого потрібен кран, який коштує 30 гривень, і що з ним можна зробити. Але таким чином люди своїми діями завдають шкоди великій кількості людей. І оскільки комфорт нашим городянам є пріоритетом ,ми вирішили всі ємності перенести всередину шкіл».

Баки з водою почали встановлювати на вулицях правобережжя місяць тому. У цій школі за бочкою тепер слідкуватиме охорона. Тих, кому для домашніх потреб знадобиться вода, пускатимуть без перешкод.

Ольга Павлова, заступниця директора КЗО «СШ №16» Дніпровської міськради: «У нас постійно є сторож, чергові, постійно хтось знаходиться в школі. В будь-який момент люди можуть прийти й набрати води, скільки їм буде потрібно. Зараз ми будемо набирати воду в їдальні, вона тут поряд, бочка тут буде знаходитися постійно. І всі мешканці мікрорайону можуть приходити, набирати. Та не лише мікрорайону, взагалі, мешканці міста».

Мапу розташування ємностей оновлять найближчим часом. А нові бочки встановлюватимуть у місцях, недоступних для вандалів.