Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі презентували книгу Максима Бровченка «Планета А»

Любов до космосу із самого дитинства. У Дніпрі юний письменник із синдромом аутизму  презентував свою книгу про космос «Планета А». А ще він малює патріотичні картини, кошти від продажу яких передає на допомогу ЗСУ.

Розповідь про світ іншої зоряної системи. У дніпровському планетарії «Ноосфера» відбулась презентація книги «Планета А». Автором є 12-річний Максим Бровченко. Всі ілюстрації у виданні – авторства самого Максима. В нього розлад аутистичного спектру. Тож юнак має неординарний митецький погляд.

Максим Бровченко, автор книги «Планета А»: «Ед — це дідусь — розповідає своєму внуку, як вони потрапили до Землі».

Мати хлопця розповідає: син почав малювати під час карантину через COVID-19. Тоді його цікавив лише космос. Після початку повномасштабної війни почав малювати картини на патріотичні теми.

Ольга Бровченко, мати Максима: «Він дуже швидко навчився володіти комп’ютером і дивився свої відео про космос. Випадково натрапив на відео, як легко намалювати космос — з цього все і почалося».

У юного художника вже близько 3-х сотень картин. У планетарії представлено 25 робіт. Максим хотів допомагати нашим захисникам, тому почав продавати свої картини. Свій перший витвір продав за 700 доларів і відразу вирішив допомогти військовим. Наразі на потреби ЗСУ він вже перерахував понад 200 тисяч гривень.

Ольга Бровченко, мати Максима: «Ми проходили повз Фокстрот, він каже: «Стій, постійно в фейсбуці показують, що у хлопців немає павербанків». Ми заходимо у Фокстрот, купуємо павербанки і Макс там, де збираються військові, він їх просто роздає».

У планетарії виставка картин Максима проходить вже втретє. Дату презентації книги приурочили до Всесвітнього тижня космосу. Підготовка тривала понад 5 місяців.

Юлія Прибиткова, виконавча директорка «Planetarium Noosphere»: «Мама Максима, Оксана, мені повідомила, що скоро буде видаватися його перша книга «Планета А». Тому ми поспілкувались і я запропонувала, щоб ця презентація книги відбулась саме у планетарії міста Дніпро».

На сьогодні надруковано вже тисячу книжок, невдовзі її перекладуть на англійську.

Читайте також: У Дніпрі відбулася прем’єра фільму Михайла Ухмана «Шлях поколінь»