Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі картинки хлопчика с аутизмом допомогли купити десятки бронижелетів

Костя Краснов — волонтер та учасник проєкту «Молодь Дніпра вражає». Хлопець з аутизмом зміг зібрати кошти, щоб забезпечити бронежилетами наших воїнів. Свою волонтерську діяльність Костя розпочав з пошуків бронежилета для свого дядька. Щоб зібрати гроші, мати хлопця розмістила оголошення в соцмережах.

Це Костя Краснов, зараз він весь у роботі. Створює ще один витвір мистецтва для однієї поважної людини.

—Це для генерала.
—Так, ми з ним домовилися, що це для генерала нашого, Залужного.

Зараз футболки Кості в якості талісманів носять наші хлопці на фронті. Розпочалося їхнє виробництво на початку повномасштабного вторгнення. Дядя хлопця пішов добровольцем на війну в лютому. Але йому був потрібен бронежилет. Костя дуже хотів допомогти, тож вирішив це зробити креативно.

Ганна та Костя Краснови, син та мама: «Костя малював дуже давно, в нього було порядка 40 торб. Я написала у фейсбуці оголошення: «Ми хочемо назбирати нашому зятю на бронежилет. Будь ласка, купіть в нас торби».

Спочатку бізнес пішов не дуже, але потім хлопця помітили в соціальних мережах.

Ганна та Костя Краснови, син та мама: «Ми купили бронежилет нашому зятю, тобто йому подарували виробники. Потім зібрали на ще біля 30 бронежилетів. Взагалі — це біля 200 тисяч гривень ми зібрали».

Розігрували футболки Кості і на аукціонах. Завдяки цьому нашим захисникам придбали авто.
Зараз хлопець теж розмальовує футболки та торби, і відправляє їх бійцям, як талісмани.

—Це попросила намалювати моя колега Світлана Олексіївна. Її чоловік поранений, і щоб підтримати, ми намалюємо для нього та його побратимів ці малюнки. Костя, прочитай, які малюнки замовили.
—Козак, мрія, бавовнятки.
—Молодець.

За свою роботу та підтримку бойового духу хлопця неодноразово нагороджували військові.

«Цю подяку Кості видали військові — бійці третього батальйону Української добровольчої армії».

Як розповідає мати Кості, це ще більше надихає хлопця. Зараз в нього є багато ідей та натхнення для створення оберегів нашим захисникам.

Читайте також: