Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На Дніпропетровщині продовжується будівництво траси Дніпро-Решетилівка

Шляхопровід Дніпро-Решетилівка продовжують будувати навіть у холоди. До завершення цієї важливої ділянки ще 29 кілометрів.

Царичанський район. 17 кілометр шляхопроводу Дніпро-Решетилівка. Попри холодну погоду та сніг, роботи продовжуються, говорять фахівці. Вже майже готова дворівнева розв’язка автотраси та прилегла дорога місцевого значення.

Олександр Коломійцев, начальник служби автомобільних доріг Дніпропетровської області: “Це дорога першої Б категорії, вона має чотири смуги, дві смуги в одному напрямку. Очікуваний трафік саме на цій ділянці – 25 тисяч автівок на добу. Для того, щоб було безпечний перетин з місцевими дорогами, не було аварійності, ми саме таке проєктне рішення ввели, що будівництво повинно бути в різних рівнях”. 

Фахівці підкреслюють: нове будівництво проводять таким чином, аби повністю виключити перетини в одному рівні, навіть із міськими, обласними, територіальними та сільськими дорогами. Усе для безпечності нового автошляху. Крім того, будівельники успішно пройшли та уклали асфальт на 12-му кілометрі шляху, так званому урочищі Калитва, яке споконвіку вважалося містичним і чіпати його не дозволялося.

Олександр Коломійцев, начальник служби автомобільних доріг Дніпропетровської області: “Історична гора, яка, за повір’ям місцевих, на ній знаходився камінь – коли направо підешь, коня загубишь і т.п. Тобто мала вона три напрямки… По міцевим віруванням, ми не повинні були проходити, або є таке повір’я: якщо тронете гору Калитву, то щось може відбуватися, негаразди якісь. Но ми гору цю прйшли, вже виїмка грунту пройщла, вже укладання пройшло верхніх шарів асфальтобетону. Тобто можна сказати, що цю ділянку ми вже історично пройшли. Залишилося укріплене геотекстилем узбіччя. Це будуть роботи, які продовжать весною”.

Шляхопровід монтують за так званою “системою постнатягу бетону”. Але у зимовий період тут проводять допоміжні роботи, у тому числі зварювальні. Як тільки добова температура становить плюс 5 градусів, дорожники розпочнуть основні будівельні роботі зі зведення дороги. Завершити 29 кілометрів траси Н-31 Дніпро-Решетилівка планується протягом 2022 року.