Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Фірма-привид “БМК “ДІМ”: чому мешканці АНД-району залишилися без благоустрою

Неякісний благоустрій прибудинкових територій. Таку репутацію заробила фірма «Будівельно-монтажна компанія «ДІМ». Керує нею депутатка від партії «Громадська сила» Олена Овчаренко. Фірма обіцяла в АНД-районі на декількох адресах облаштувати тротуарні доріжки та вкласти плитку. Місцеві цих робіт так і не побачили. 

           Олена Овчаренко – депутатка Дніпропетровської обласної ради від партії «Громадська сила» і за сумісництвом керівниця будівельно-монтажної компанії «ДІМ». Фірма називає себе тою, що зводить житлові будинки, ремонтує покрівлю та, наприклад, фарбує стіни.

ТОВ «БМК «ДІМ» у 2017 році займалася благоустроєм прибудинкових територій в АНД районі, зокрема, біля будинків 23 та 25 по проспекту Мануйлівському. Тротуарна плитка, доріжки для пішоходів та паркан в 123 метри – це мала б виконати фірма «Дім» ще 4 роки тому. Виявляється, весь цей час двір доглядають самі мешканці будинків. Та й про «Дім» чують вперше. 

Валентина Павлівна – мешканка будинку 25 по проспекту Мануйлівський: “Не видела такого, не помню. У нас есть одна учительница, вот она нам высаживает полисадничек, копает постоянно”.

          А ще цікаво, що фірма зареєстрована за адресою: вулиця Автобусна, 2. Це, виявляється, приватний сектор. По вулиці – жодних вказівок про офіс фірми. Сусіди взагалі дивують: тут проживає жінка років 50-ти.

Альона – мешканка будинку по вул. Автобусна: “Тут вообще никто не может быть  зарегистрирован. Они не могут быть однозначно тут. Тут жила она свекровью, свекровь уже умерла”.

           За такий ремонт проти фірми-привида ТОВ «БМК «ДІМ» відкрито кримінальне провадження. Справа й досі у підвішеному стані. Однак, згідно рапорту о/п МРВ №1 УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕНП України ОСОБА 5 вказано, що роботи по поточному ремонту внутрішньо- дворових об’єктів загального користування на території Амур-Нижньодніпровського району у м. Дніпро проводиться третьою особою ТОВ «БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНА КОМПАНІЯ «ДІМ» (код ЄДРПОУ 39845415), в особі керівника ОСОБА 7, також виїздом о/п МРВ №1 УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України ОСОБА 5 на об’єкти поточного ремонту встановлено, що вони виконуються частково з порушенням умов виконаних робіт або взагалі не виконуються.

             До речі, Олени Овчаренко тоді ще у фірмі не було. І виходить, що стала вона керувати нею не в найкращі часи. У “БМК “ДІМ” немає ані ліцензії, ані спецтехніки. Виходить, пані Овчаренко взялася керувати замороженою фірмою?

Це й не дивно, адже її безпосередній керівник, лідер «Громадської сили» Загід Краснов, також відомий неякісним благоустроєм дворів АНД-району. Так, Загід Геннадійович вже облагороджував двори по Мануйлівському проспекту. Та цих робіт місцеві не помічають через їх відсутність. Про “Громсилу” тут лише нагадують лавки та смітники із символікою партії.