Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дзюдоїст з Дніпра виграв бронзу чемпіонату Європи

Дніпрянин Федір Панько виграв бронзу молодіжного Чемпіонату Європи з дзюдо. Змагання проходили 2-4 листопада в Дьйорі (Угорщина). У них взяли участь 296 спортсменів з 37 країн Старого Світу. Збірна України на цьому чемпіонаті завоювала лише одну медаль і це бронза Федора Панько у вазі +100 кг.

На шляху до нагороди дніпрянин виграв чисто у естонця Танел Карро, але в другому раунді поступився оцінку «ваза-арі» майбутнього Чемпіону Європи росіянину Руслану Шахбазовим. Далі у втішному турнірі Федір добув перемоги «Іппон» над сербом Зарко Сулумом і хорватом Марко Кумрічем і став бронзовим призером континентального чемпіонату серед спортсменів до 23 років.

Відзначимо, що нинішній сезон був успішним для цього дзюдоїста. Вперше в своїй кар’єрі він виграв медалі з основних дорослих національних стартів року – золото Кубка України і бронзу Чемпіонату України, став Чемпіоном України серед спортсменів до 23 років, в квітні завоював бронзу Кубка Європи в Дубровнику, і ось зараз в кінці року став володарем ще й міжнародної нагороди з офіційного старту в своїй віковій групі, бронзи молодіжного Чемпіонату Європи U23.

Загалом, це вже четверта нагорода Федора Панько з Чемпіонатів Європи. Він – Чемпіон Європи серед кадетів U17-2012, Чемпіон Європи серед молоді U23 -2015, срібний призер Чемпіонату Європи серед юніорів U21-2016 і бронзовий призер Чемпіонату Європи серед молоді U23-2018.

Зараз Федору Панько 22 роки, він тренується під керівництвом Артема Олексійовича Блошенко і представляє спортивний клуб «Дзюдо-Дніпро».