Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДніпроОДА знищує Каховське водосховище?

«Будівництво століття». Гібридний парк відновлюваних джерел енергії чи нова загроза для екології? У Дніпропетровській області на Каховському водосховищі з’явиться Гібридний парк, який замінить вугільні та теплові електростанції. Проект ініціювала Дніпропетровська державна адміністрація.

Новий гібридний парк має видобувати зелений водень з відновлюваних джерел сонця та води, який потім планують транспортувати та перетворювати на електроенергію. Однак екологи б’ють на сполох – поява цього парку знищить екосистему Каховського водосховища, а термін, відведений на будівництво, ставить під сумнів якість виконаних робіт.

«Цей проект бездумна авантюра, яка принесе Нікопольському району масу негативних екологічний наслідків і юридичних проблем», – сказав голова правління ГО «Українська природо-охорона група» Олексій Василюк у ефірі програми Твій Вечір на ДніпроTV.

Виступив проти гібридного парку також і начальник відділу екологічної безпеки Департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: «Будь-яке виробництво несе наслідки. В даному випаду і вітряки, і сонячні батареї несуть за собою ряд негативних наслідків. Певні дослідження навіть показали, що поряд з вітряками погано росте трава и інша рослинність, тому за все потрібно платити».

Детальніше дивіться в ефірі Твій вечір на ДніпроTV.