Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянин Олег Вередиба виграв бронзу Юнацьких Олімпійських Ігор

7 жовтня українські спортсмени почали змагатися на Юнацьких Олімпійських Іграх в Буенос-Айресі. І першу ж нагороду для «синьо-жовтих» завоював дзюдоїст з Дніпра Олег Вередиба.

У вазі 55 кг наш спортсмен на шляху до медалі впевнено виграв «Іппоном» у ізраїльтянина Аріеля Шульмана і представника Еквадору Браяна Гарбоа, в півфіналі поступився монголові Темууджіну Ганбургеду. І в поєдинку за бронзу втішного турніру в «голден скорі» переміг «іппоном» француза Ромейна Валадье.

Першим юного Дніпрянина і його тренера Юрія Пирога з завоюванням бронзи привітав президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка, який підтримував наших на трибунах.

Олег Вередиба по гарячих слідах так прокоментував свій виступ: «Емоції переповнюють! Чесно кажучи, поки що не можу повірити, що виграв Олімпійську медаль. Хочу щиро подякувати тим, хто підтримував мене сьогодні в цьому залі. Я це відчував. Коли чуєш крики «Україно! Україна!» У тебе з’являються нові сили і неймовірне бажання йти вперед і перемагати. Велике спасибі нашій команді. Обов’язково буду підтримувати наших в інших видах спорту тут в Буенос-Айресі ».

Нагадаємо, що в дзюдо всього двоє українців завоювали ліцензію на Юнацькі Олімпійські Ігри. Крім Олега Вередиби також вчора на аргентинських татамі боролася одеситка Анастасія Балабан, але залишилася п’ятою.

Загалом, турнір по дзюдо в Буенос – Айресі відбудеться в чотирьох вагових категоріях у юнаків -55 кг, -66 кг, -81 кг, -100 кг, і також в чотирьох у дівчат -44 кг, -52 кг, -63 кг , -78 кг. За медалі борються 104 учасники з 70 країн світу. Турнір в дзюдо завершиться 10 жовтня, а III Юнацькі Олімпійські Ігри – 18 жовтня.