Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чи призведе напружена ситуація з паливом до подорожчання проїзду у Дніпрі

Ситуація з паливом в Україні залишається напруженою. Та у Дніпровській міськраді наголошують, що попри нестабільну ситуацію з ціною на паливо, на сьогодні тариф на проїзд в автобусних маршрутах залишається незмінним.

Щодо маршрутних автобусів у Дніпрі, то вони продовжують курсувати у звичайному режимі та перевозять людей за тими самими тарифами. Це завдяки тому, що місто встигло створити запаси палива та допомагає автотранспортним підприємствам.

«Від початку, коли рухомого складу на маршрутах було менше через зменшення пасажиропотоку і раніший початок комендантської  години, паливом забезпечували на 100%, то зараз частину, решту — перевізники купують своїм коштом. Все ж місто продовжує дотувати громадський транспорт паливом. І завдяки цьому в роботі майже всі автобусні маршрути за виключенням тих, що цілком дублюються електротранспортом», – розповів заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Олександр Лещенко. 

Він також підкреслив, що збільшується не лише кількість машин на маршрутах, а й їхній клас, тобто з’являються й автобуси великої місткості.

Олександр Лещенко наголосив, що попри нестабільну ситуацію з ціною на паливо, на сьогодні тариф на проїзд в автобусних маршрутах залишається незмінним.

«Надалі все залежатиме від економічної ситуації у державі і не виключено, що вартість проїзду може змінитися. Електротранспорт працює у штатному режимі», – додав заступник директора Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради.