Site icon Телеканал «ДніпроTV»

БПЛА впав на будинок в Іларіонівській громаді Синельниківського району

Вночі рашисти поцілили ударними безпілотниками по Іларіонівській громаді. Травмовано 7 людей, двох госпіталізували. Мешканці селища повідомляють про зруйновані квартири та вщент знищене майно. Також пошкоджені магазини, дитсадок та адміністративні будівлі.

Після нічного терору будинок в Іларіонівській громаді має такий вигляд. Цілями ворога виявилися квартири місцевих мешканців.

Наталія, мешканка Іларіонового: «Син вийшов палити на майданчик. Забігає швидко: «Мамо, летить». Він став у коридорі, а я поки зі своєї спальні вийшла, на мене вже все почало летіти — і лоджія, і спальня, і двері на мене зі спальні впали. Коротше, я ціла, сина подряпало».

Всюди потрощене житло та знищене майно людей.

Любов, мешканка Іларіонового: «Це був жахливий вибух. У нас ще двоє маленьких дітей, ми не знали, куди їх ховать і куди з ними тікати. Потім почали літати Шахеди — це я сама їх чула. Потім вибухи, вибухи були за вибухами».

Місцеві, всі як один, кажуть: не пробачимо!

Людмила, мешканка Іларіонового: «Дуже шкода, шкода психіку дітей. У цю нічь — у мене двоє дівчаток — ми також не спали, ми також ховалися. Але куди ховатися — не розумієш. Дуже шкода, дуже шкода. Ненавиджу, ненавиджу росію, ненавиджу».

Поліцейські Синельниківського району зареєстрували понад 100 заяв про пошкодження майна. Працюють гуманітарні місії. Вони надають людям речі першої необхідності.

Тетяна, заступниця селищного голови Іларіонового: «Небайдужі підприємці, депутати, всі сьогодні тут і надають допомогу. Зараз також наша гуманітарна організація, яка постійно надає допомогу під час військового стану, також надає допомогу жителям».

Селищна влада допомагає постраждалим від ракетної атаки. У найближчих планах — встановлення вікон та ремонт даху. Сума збитків наразі встановлюється.

Читайте також: Дніпро пережив найпотужнішу ракетну атаку від початку війни: наслідки