Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі затримали рецидивіста, який зухвало вбив колишнього співкамерника

Проломив жертві черепа. Рецидивіста, який зухвало вбив колишнього співкамерника, затримали у Дніпрі. Кривавий злочин стався під час застілля, а вполювали душогуба на автовокзалі  —  він намагався втекти з міста. Хто допоміг вийти на слід підозрюваного та що йому тепер за це “світить”?

«Били палкой, били кирпичём».

 Студент університету внутрішніх справ, Микита, в деталях розповідає чим і як саме вбили його сусіда, що мешкав на 9-му поверсі. В оселю, де стався злочин, майбутнього юриста запросили як понятого.

 Микита – свідок: “Когда зашёл в квартиру, увидел труп, который лежит между прихожей  и большой комнатой. Было очень много крови и  предметы, которые были запечатаны, такие как кирпич и палка , они были тоже все в крови”.

 Вбитого звали Володимир. За життя 48-річний чоловік кілька разів встиг відсидіти за ґратами, кажуть сусіди, а після звільнення  перетворив власну квартиру на притон.

 Сусід: “Там бардак. Он в тюрьме сидел, поймите, жену убил. 7 лет сидел или что-то такое. Оно к этому шло. Драки, шум там… Это невозможно, это был ад!”

 Напередодні вбивства з квартири Володимира також було чутно гучні крики. Все виглядало так, наче п’яний господар із кимось бився.

 Микита – сусід: “Не надо и отстань, отпусти. Вот такие вот были. С 11 часов вечера и до 3 часов ночи. 4 часа вот это вот продолжалось…”

У квартирі вбитого експерти знайшли чимало відбитків пальців, що належали особам, які мали судимості й раніше потрапляли в поле зору правоохоронних органів. Тим часом кінологи активно прочісували навколишні багатоповерхівки. Загалом на місці кривавого злочину працювали більше сотні поліцейських.

Єлизавета – свідок: “Было очень много полиции. Приезжали с собаками, лаборатория криминальная  приезжала. Очень много машин”.

Під час спілкування з мешканцями будинку, оперативникам вдалося знайти важливого свідка. Той чітко описав чоловіка, який у збудженому стані вибіг з під’їзду, де стався злочин, й попрямував на зупинку громадського транспорту. Людину із татуюванням на плечі, одягнену в тільняшку,  знайшли за кілька годин.

Артур Терещенко – журналіст: “За орієнтуванням, яке отримали усі патрулі поліції, підозрюваного в убивстві випадково помітили на автовокзалі Дніпра. Чоловіка одразу затримали. Він помітно нервував, а на його взутті були засохлі плями крові».

46-річний рецидивіст, який вже мав квиток до міста Тернівки, опору не чинив, бо не встиг. Обставини його затримання переповідають поліцейські, які заступили на чергування наступного дня й додають: колеги, що розкрили кривавий злочин, діяли швидко та професійно.

Вадим Головко – співробітник патрульної поліції Дніпра: “Кожного дня приходиться ризикувати, але для того ми й прийшли в правоохоронні органи працювати, щоб забеспечувати спокій громадян, розкривати злочини та правопорушення”.

 Доки триватиме слідство, вбивця перебуватиме у СІЗО. Враховуючи його кримінальне минуле, підозрюваному загрожує довічний термін ув’язнення.