Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі стартував міжнародний книжковий фестиваль 

Міжнародний книжковий фестиваль стартував на Фестивальному причалі Дніпра.  Він проходить вже вчетверте та об’єднує як новачків, так і майстрів у сфері видавництва та поціновувачів гарних книжок. Чим дивували гостей?

           Головна книжкова подія року: Book Space Fest 2021 стартував на Фестивальному причалі.

Юлія Лактіонова  — креативна директорка Book Space: “Це сучасна подія, що вона, мабуть, така. Книжки мають бути актуальними, книжки мають бути як тренд, і що ця подія не тільки для аудиторії дорослої, наприклад, або аудиторії, яка сформувала свої читацькі звички і є такою обізнаною в літературі, але й дуже широкої аудиторії для дітей, для підлітків”.

           Видавці кажуть, що для них такий фестиваль дуже цінний. Це, по-перше, спілкування з однодумцями, читачами та можливість показати новинки.

Наріна — представниця видавництва: “Мандрувати з книжками – це, мабуть, найкращі пригоди наші книжкові. Ми ж для того і працюємо, щоб показувати книжки і ділитися всім тим, що знаємо і любимо, ми і показуємо”.

           Загалом протягом трьох днів фестивалю відбудеться близько 150 подій. Серед них дискусії, лекції, презентації, зустрічі з відомими авторами, поетичні читання, музичні події. Основна тема цьогоріч – «Нова близькість».

Григорій Гельфер, голова Художньої ради при міському голові Дніпра: “Вот эта идея близости, которая очень ценится после того, как мы все были изолированы друг от друга и были близки не обязательно с теми, с которыми хотелось. Поэтому сейчас, вот мне кажется, – это очень важно”.

           Захід зібрав близько 75 видавців та 250 діячів як з України, так з інших країн світу. Відвідувачі зможуть побачити інноваційну «Бібліотеку ХХІ століття», де представлять різні типи книг, гаджетів, пов’язаних з читанням.

Ірена Карпа – письменниця: “Очікую, що прийде чимало людей. І навіть не так я вже сьогодні пожартувала: привіт, культурна діаспора. Тому що таке враження, що тут одні й ті люди, які читають книжки, які дивляться добре кіно, які знаються на добрій музиці, вони приходять знов і знов. Тут дуже класне місце, тому що це на набережній, тут запах шашлику, тут такий проходняк. І все одно шанс, що зайде хтось, хто, можливо, буквар прочитав в своєму житті. І тому мої очікування – люди які не читали, не цікавилися українською культурою чи міжнародною, тому що  дуже класні міжнародні гості раптово забредуть”.

             Book Space – це найбільша книжкова подія сходу України, спрямована на інноваціях у книговиданні, що проходить у Дніпрі щороку, починаючи із 2018-го. Організатором події є міська програма «Культурна столиця».