Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ремонтують «стіну Цоя»

«Стіна Цоя» – на ремонті. У Дніпрі розпочали ремонт підпірних конструкцій. Стартували з вулиці 6-ї Стрілецької Дивізії, де розташована так звана «Стіна Цоя». 

                187 метрів нового бетону та арматури. На вулиці 6-ї Стрілецької Дивізії ремонтують підпірну стіну, яка захищає від зсуву ґрунту.

Максим Рогозинський – головний інженер компанії підрядника: «Лицевой бетон был разрушен. И вот мы видим, арматура проявляется. Если её не защитить, не закрыть бетоном, она будет разрушаться, и сама несущая конструкция из бетона будет ухудшаться. Для того, чтобы исправить это, мы разбиваем старый бетон, зачищаем части, которые разрушаются, дополнительную армосетку наносим и заливаем это всё бетоном, который будет выполнять несущую функцию и защищать арматуру».

                Підпірну конструкцію люди називають «стіною Цоя» завдяки написам, які тут лишали шанувальники в пам’ять про виконавця. Комунальники запевняють: стінопис від робіт не постраждає.

Світлана Літвінова – начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради:             «Зараз ми виконуємо роботи з поточного ремонту парапету підпірної стіни. Тобто не всієї конструкції, яка виконує несучу роль. Вона не потребує ремонту. Потребує ремонту зараз верхня частина, яка називається парапет».

                Відремонтують й інші підпірні конструкції міста. Загалом 9 локацій, серед яких Січеславська Набережна і Ліцей інформаційних технологій, що постраждали від тривалих злив.