Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі реконструюють дитячу лікарню №5

Сучасний медзаклад з діагностикою та реабілітацією: у Дніпрі реконструюють дитячу лікарню №5. Як проходять роботи та що вже оновили – у сюжеті.

Теплим, комфортним та сучасним. Саме таким незабаром буде медичний заклад для маленьких пацієнтів. Дніпровську дитячу лікарню №5 модернізують за програмою президента України «Велике будівництво».

Володимир Орлов, перший заступник голови облдержадміністрації: “Робимо стаціонарне відділення, реконструюємо реабілітаційний центр з басейном. Зручні та комфортні палати на 1-2 дітей. Також з кольоровими стінами та малюнками. Після оновлення лікарня нагадуватиме дитсадок, а не медзаклад”.

Наразі роботи вже на завершальному етапі. Замінені всі комунікації. На об’єкті роблять розводку мереж, триває внутрішнє оздоблення. Також утеплюють стіни та готують їх до фарбування.

Роман Іванов, представник підрядної організації: “Сейчас работают отделочники и по инжерии – сантехники, электрики. Весь комплекс. Цветовая гамма еще согласовывается, некоторые детали холла, приемной, игровых комнат”.

Також приміщення обладнали потужною вентиляцією. В залежності від сезону, установка нагріватиме чи охолоджуватиме повітря в палатах.

Роман Іванов, представник підрядної організації: “Две хладомашины стоят на крыше. Свежий воздух сразу охлаждается и подается в палаты и кабинеты. А зимой прогревается”.

Після реконструкції в лікарні відкриють консультативно-діагностичне та педіатричне відділення. Розширять послуги реабілітаційного центру. А родзинкою стане відновлений басейн.

Наталія Фоменкова, гендиректорка лікарні №5: “Когда заработает новый бассейн, появится возможность давать водные процедуры. Очень важно для детей со спастикой. Мы сможем больше им уделять внимания и оказывать помощь”.

З нетерпінням чекають на оновлення медзакладу і батьки маленьких пацієнтів.

Олена Бистрова, мешканка Нікополя: “Ждем, конечно, улучшений. Не столько для себя, сколько для деток. Чтобы для деток с особыми потребностями было все”.

Ірина Несмашна, дніпрянка: “Очень радует, что внимание уделяют благоустройству и новациям. Очень приятно, что это делают с больницами в первую очередь”.

Згодом модернізована лікарня прийматиме до 4 тисяч дітей на рік.