Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі провели інспекцію колій метрополітену

У дніпровському метрополітені провели планову діагностику шляхів і перевірили якість всіх стрілочних переводів. Такі роботи дозволяють бути впевненими у безпеці руху метропотягів та комфорті перебування в них пасажирів.

“Місто засинає, просинаються вони – ремонтна бригада дніпровського метрополітену. На годиннику більше опівночі – це найправильніший час для ремонтних та оглядових робіт, щоб не заважати пасажирам метро”.

           В ніч з 2 на 3 вересня у Дніпрі керівники провели чергову перевірку всіх служб метрополітену. Інспектували виконання технологічних процесів в нічний час. Оглянули всі стрілочні переводи та діагностували стан колії. Представники оглядової комісії впевнені: несправностей в нашому метро немає.

Юрій Кондратенко, керівник служби шляхів, будівель та споруд Дніпровського метрополітену: “Во время этого осмотра проходит полная ревизия сооружений, путейских приводов, стрелок. Сегодня будем проверять их исправность, работу средств централизации. Неисправности не будут выявлены, потому что ежедневный осмотр путей и стрелочных переводов проходит, плюс – еще как минимум 4 раза в месяц смотрит бригадир путей, минимум 2 раза в месяц смотрит дорожный мастер, раз в месяц еще проверяет начальник участка. Это дополнительно, помимо этого осмотра”.

           На станції Вокзальна налічується 3 електроприводи, на Покровській – 6,  відповідно стільки ж переводів. У депо – більше 40. Тільки на огляд під час кожної перевірки необхідно більше 3 годин. Зазначають: попри наявність сучасного обладнання, подібну роботу можуть виконувати лише спеціалісти найвищого класу з великим досвідом.

В’ячеслав Знайко,  начальник служби автоматики, телемеханіки та зв’язку: “Спеціалісти служби на комесійному огляді  перевіряють щільність притиснення стрілка до рамної рейки та всі технічні характеристики пристроїв автоматики, телемеханіки та зв’язку. Нам нужны и технический инструмент и, конечно же, опыт. Потому что без людей, без опытных специалистов работа метрополитена невозможна”.

           Завдяки злагодженій роботі метрполітеновців та регулярним плановим оглядам, за 26 років роботи дніпровскього метро не зафіксовано жодної аварійної ситуації.