Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі проходить VII Всеукраїнський екологічний бізнес-форум

У Дніпрі стартував VII Всеукраїнський екологічний бізнес-форум, який зібрав понад 150 представників бізнесу, органів місцевого самоврядування, екологів та експертів в темі довкілля. Мета заходу –  об’єднатися та налагодити спільну співпрацю. 

           У Дніпрі стартував дводенний сьомий Всеукраїнський екологічний бізнес-форум «Зелена економіка: як досягти балансу». Головний меседж – показати, що економіка, екологія та енергетика не можуть бути розірвані.

Олег Семенко – директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра: “Ця платформа зібрала, я не побоюсь цього слова, фахівців-практиків, а не замріяних романтиків, яким до снаги вирішити всі екологічні проблеми не тільки нашого регіону, а й загалом нашої країни”.

           У Дніпрі – це вже другий форум, який збирає представників державних органів, фахівців в галузі охорони навколишнього середовища, екологів та представників промислових підприємств з різних регіонів країни.

Людмила Циганок — президентка Професійної асоціації екологів України: “Сьогоднішній захід – це така велика платформа тих людей, які, бачучи з середини всі недоліки, всі недосконалості і відсутність необхідного інструментарію, можуть запропонувати рішення. Такі рішення ми збираємо зі всієї України. Далі відбувається наступне: ПАЕУ консолідує усе напрацьоване, вибирає конструктивне зерно і пропонує законодавчому органу влади, якщо це стосується змін законодавства і реформ, свої побажання, напрацювання”.

           Організатори закликають підприємців і владу вступати в активний діалог з фахівцями та дбати про навколишнє середовище. Такої ж думки і контролюючий орган в сфері захисту довкілля.

Сергій Піддубний – в.о. керівника Державної екологічної інспекції Придніпровського округу: “Повинна бути співпраця між промисловими підприємствами, між державними контролюючими органами і між екологічною спільнотою. Лише коли ця взаємодія буде працювати вірно, будуть досягнуті ті результати, які ми очікуємо. Навантаження екологічне на наш регіон повинно зменшуватися”.

           В програмі заходу: підвищення рівня знань з дотримання вимог природоохоронного законодавства та екологічної безпеки підприємства, дискусійні панелі, обмін досвідом, пошук рішень в екологічних проблемах.

Максим Мінюшкін – директор з корпоративних комунікацій DCH Steel: “Сегодня я представлял ДМЗ, как одно из градообразующих предприятий города Днепра, которое, к сожалению, оказывает определенную техногенную нагрузку. Я презентовал те проекты и те инвестиции, которые уже были на предприятии, и те планы по экомодернизации, которые предприятие запланировало на ближайшее время. Благодаря им, я уверен, что нагрузка существенно снизится, и все жители города это смогут увидеть”.

           Цьогоріч екологічний форум проходить в п’яти обласних центрах – Одесі, Дніпрі, Полтаві та Львові. Фінальний захід відбудеться у листопаді в столиці.