Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшли змагання з домедичної допомоги

Інструктори оглядають пораненого. Аби врятувати людину, потрібно швидко визначити характер травми. Уявне поле бою змоделювали у парку Шевченка. Тут проходять змагання з надання домедичної допомоги.

«Це змагання між командами з України. Тут команди з Києва, з Дніпра, з інших міст, які змагаються в декількох дисциплінах з надання домедичної допомоги. Там будуть робота на полі бою, робота при ДТП, робота з дітьми, в різних ситуаціях, які можуть трапиться в житті», — розповідає Олександр Сивирин директор комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра».

Оцінювати результати команд буде завідуюча кафедрою катастроф та військової медицини Дніпровського державного медичного університету. Олена Сорокіна зазначає: для перемоги важлива не лише фаховість команд, а й інші критерії, зокрема — дотримання учасниками власної безпеки.

«Командна взаємодія, перше — безпека, друге — безпека, і потім вже вони надають допомогу», — пояснює вона.

Один з учасників змагань — поліцейський з Дніпра Михайло Бабенко. Його команда відпрацьовувала на змаганнях дії в ситуації обстрілу. Каже — задача не з простих, але вони впоралися.

«Завдання було – по ТІСІ 3, є такий потокол, надати допомогу людині, яка потрапила під минометний обстріл, знайти людину і надати їй допомогу. Наче все було нормально: робили, працювали, а судді вже скажуть, де у нас були які помилки», — каже Михайло

Паралельно зі змаганнями на сусідній локації інструктори «Госпітальєрів Дніпра» проводять майстер-класи з надання першої допомоги. Дату і місце обрали не випадково.

«Саме на день міста всі дніпряни переважно сходяться до набережної, от ми і намагаємось популяризувати домедичну допомогу. Тим паче, в нашій країні війна, а ми даємо людям змогу ознайомитись з екіпіруванням і з основами військової медицини», — зазначає Всеволод Дорофеєв, інструкто КП «Госпітальєри Дніпра»

На майстер-класах навчають, як реанімувати людину при втраті свідомості, підозрі на інсульт чи інфаркт, а також відпрацьовуватимуть практичні навички надання допомоги при екстрених ситуаціях.